Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Historisch vliegtuig bij het Tibidabo pretpark in Barcelona weggehaald

BARCELONA – De inwoners van Barcelona en bezoekers van het Tibidabo pretpark hoog boven de stad, zullen het de komende maanden moeten doen zonder het vliegtuig welke al sinds het jaar 1928 een van de boegbeelden is van dit amusementspark. Het gaat gelukkig om een tijdelijke verwijdering want het vliegtuig wordt gerestaureerd waarna het nog deze lente weer terug zal zijn in het park.

Het Parque de Atracciones del Tibidabo heeft deze dinsdag via Twitter foto’s geplaatst van de verwijdering van het 88-jarige oude vliegtuig. Er was een grote hijskraan nodig om het zware gevaarte te verwijderen waarna het op een vrachtwagen werd meegenomen voor restauratie. Zoals de planning nu is zal het emblematische vliegtuig deze lente weer op zijn plaats hangen.

Men zegt dat het vliegtuig al zoveel rondjes heeft gedraaid als 20 keer rondom de wereld te vliegen. Het vliegtuig is een replica van het allereerste vliegtuig wat tussen Barcelona en Madrid vloog en werd in 1928 opgehangen in het amusementspark op de Tibidabo berg. Vanuit het vliegtuig, welke deels over een afgrond draait, hebben de inzittenden een mooi uitzicht over de stad Barcelona die aan de voet van de berg ligt.

Het amusementspark werd officieel geopend op 29 oktober 1901 waarna het Tibidabo park het eerste pretpark van Spanje werd en het op één na oudste van Europa. Met de jaren zijn er steeds nieuwe attracties bijgekomen zoals ook in het jaar 1928 de replica van het vliegtuig wat vloog tussen Barcelona en Madrid – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!