Madrid noemt straat naar de overleden Apple oprichter Steve Jobs

MADRID – (Redactie) Afgelopen woensdag heeft de gemeente Madrid ingestemd met het plan om een straat naar de overleden Apple oprichter Steve Jobs te noemen. Dat het een straat wordt is overigens nog niet helemaal zeker aangezien er ook gesproken wordt over een publieke ruimte of culturele instelling. Hoe dan ook, de naam Steve Jobs zal gelinkt worden met Madrid.

In Madrid hebben bijna alle straten een naam naar een overleden bekend en belangrijk persoon. Er zijn slechts enkele uitzonderingen zoals het Parque Juan Carlos I, de huidige koning van Spanje, die ondanks zijn blauwe oog en enkele bezoekjes aan het ziekenhuis nog springlevend is.

Steve Jobs overleed op 5 oktober dit jaar en kan gezien worden als een belangrijk persoon, weliswaar niet Spaans maar wel iemand die geschiedenis heeft geschreven met zijn producten en ideeën waaronder uiteraard de IPhone en Ipad.

×

Meld je aan en ontvang het actuele Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het actuele Spanje nieuws direct in je e-mail box. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.