Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Wanneer begint de lente weer in Spanje?

MADRID – Het is nog volop winter en grote delen van Spanje hebben nu nog te maken met slecht, regenachtig en koud weer of hebben net twee maanden achter de rug van sneeuw, regen, wind en kou maar veel mensen hebben alweer zin in de lente. Het zal nog wel even gaan duren voordat de lente weer begint maar op veel plaatsen bloeien de amandelbomen al en zijn de mimosas uitgekomen dus de natuur heeft er in ieder geval alweer zin in.

Het is nu pas begin februari en we moeten nog tot 20 maart 2017 wachten voordat de lente officieel om 11.28 uur zal beginnen (10.28 uur op de Canarische Eilanden). Op veel plaatsen is het nu nog echt winterweer maar op andere plaatsen langs bijvoorbeeld de Middellandse Zee is het lekker aangenaam warm met zonnige dagen. Veel inwoners en bezoekers van Spanje zijn echter ongeduldig en willen nu al weten wanneer de lente zal beginnen.

In het Spaans heet de lente “primavera” wat opgedeeld kan worden in “prima” en “vera” wat letterlijk “el buen tiempo” betekent, een van de vier jaargetijden die samen met de winter, zomer en herfst een jaar rond maken. In het Nederlands is het woord “lente” een oude afleiding van “lang” en heeft het betrekking op het lengen van de dagen. Veel mensen houden van de lente omdat het lijkt dat alles weer enigszins tot leven komt en de lente wordt vaak samen met de herfst als beste jaargetijden gezien om het dan minder drukke Spanje te bezoeken.

De lente is de tijd dat de bomen en bloemen beginnen te bloeien, dieren hun kleintjes op de wereld zetten en de dagen langer worden terwijl de temperaturen langzaam hoger worden en de regen verdwijnt uit het land. De lente is de tijd dat veel mensen zich klaar gaan maken voor de zomer die uiteraard veel warmer en droger is dan de lente of de herfst.

De lente zal dit jaar precies 92 dagen, iets meer dan 3 maanden dus, gaan duren voordat de zomer op 21 juni zal beginnen. Slechts 5 dagen nadat de lente is begonnen wordt in de nacht van 25 op 26 maart tevens de klok een uur vooruit gezet naar de zomertijd. Heb jij al zin in de lente in Spanje?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!