Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Barcelona geblindeerd door agenten vanwege vergadering BCE

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – (Remco Stoffer) De Catalaanse hoofdstad Barcelona is sinds woensdag compleet geblindeerd door 8.000 agenten die de veiligheid moeten waarborgen tijdens de top van de Europese Centrale Bank. Al eerder had de regering besloten weer grenscontroles in te voeren gedurende een week om te voorkomen dat er personen naar de stad komen om problemen te veroorzaken.

Afgelopen 28 april werd het Schengenverdrag al opgeschort tussen Frankrijke en Spanje om zo de publieke orde te kunnen handhaven tijdens de EU top. Tijdens deze grenscontroles zijn er al tientallen mensen aangehouden en werden nog eens tientallen mensen niet toegelaten tot het land.

Sinds woensdag is het menens in Barcelona waar zo’n 8.000 politieagenten de stad zowat geblindeerd hebben om problemen te voorkomen. De agenten bestaan uit 2.300 policias nacionales, 1.200 guardias civiles en 4.500 mossos d’esquadra agenten. De Guardia Civil houdt zich hoofdzakelijk bezig met de controles op het vliegveld en de wegen terwijl de agenten van de Policia Nacional de belangrijkste gebouwen moeten beveiligen. De Catalaanse agenten van de Mossos d’Esquadra moeten de orde bewaren op straat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)