Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Doe mee met onze “Wat weet jij over Spanje” test

MADRID – Je komt veel in Spanje of wellicht woon je al in het land maar wat weet je eigenlijk over Spanje, de mensen, de geografie, de cultuur, de taal en gastronomie. Door middel van het beantwoorden van deze 20 vragen over Spanje en alles wat met Spanje te maken heeft kun jij testen of je een Spanje-kenner bent of niet. We hebben de vragen niet al te moeilijk gemaakt maar ook weer niet te makkelijk. Sommige van de deelnemers zullen denken “jee, is dat alles” terwijl anderen er achter zullen komen dat ze eigenlijk niet zo heel veel over Spanje weten.

Spanje is voor miljoenen Belgen en Nederlanders een ideaal vakantieland en velen komen er al meerdere jaren en zelfs meerdere keren per jaar. Sommige van de SpanjeVandaag lezers hebben het geluk al in het land te wonen en zullen wellicht de vragen wat beter kunnen beantwoorden maar er zullen er ook weer genoeg zijn die niet zo goed geïntegreerd zijn in Spanje en de antwoorden niet zo snel weten.

Met onze test kun je niets winnen, er zijn geen prijzen te verdelen maar je kunt wel jouw Spanje kennis testen … leuk toch 🙂 Dus doe mee met onze Spanje test en deel deze met al je vrienden familie, buren, stadgenoten etc.

Bekijk ook eens onze rankinglijsten waar je ook jouw mening kunt geven over diverse onderwerpen die uiteraard met Spanje te maken hebben. Klik hier voor een overzicht van onze lijsten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Arda, er is vaak een verschil tussen de naam van het dier en de naam van het vlees ervan dat wij eten.
  Gallina is inderdaad een kip maar we eten pollo. Een haan is een gallo! Vaca is een koe maar we eten ternero (of solomillo de ternero of bistec …) Een varken is verdo en we eten ook cerdo.

  mvg

 2. Kip in het Spaans is gallina; pollo is een haan. Al is het in de spreektaal soms verwarrend ! ben ook niet zeker of de Ebro nu de langste rivier is volgens mij is de Tajo langer maar daarvan loopt een deel door Portugal

  1. De rivier de EBRO is de langste rivier in Spanje.Zelf woon ik weer in Nederland.Maar elke avond kijk ik naar het programma ; Aqui la tierra’ In dat programma is ook verwerkt de saviometero, dit houdt in dat de Spanjaarden getest worden op hun kennis van het land.Enkele weken terug, kwam ook de vraag , wat is de langste rivier van Spanje.Nu alle Spanjaarden gaven hier ook op, de Taag.Met andere woorden wanhoop niet.Zelf als; extranjero” kwam ik op 17 punten uit.

 3. erg leuk, staat me niet zo aan dat ik er maar 13 goed heb.
  komt natuurlijk ook dat ik meestal in het westelijk gedeelte ben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!