Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Benidorm heeft 2016 afgesloten met meer dan 11,7 miljoen hotelovernachtingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – De populaire kustplaats Benidorm aan de Costa Blanca heeft het afgelopen jaar afgesloten met 11,7 miljoen hotelovernachtingen, een 4% meer dan het jaar daarvoor in 2015. De maand december werd met een bezettingsgraad van 71,5% afgesloten wat minder was dan de 78,4% in 2015 maar over het hele jaar gezien is het aantal hotelgasten gestegen.

De gemiddelde hotelbezetting in Benidorm gedurende heel 2016 is blijven steken op 85,5%, een 2,4% meer dan gedurende heel 2015. Het is de beste bezettingsgraad sinds 2001 wat uiteraard goed nieuws is voor de evolutie van het toerisme in de kustplaats. Let op, we hebben het hier alleen over de hotelbezettingen en dus niet de appartementen, campings en bungalows. Deze cijfers zijn door de HOSBEC ondernemersvereniging bekend gemaakt.

Als gekeken wordt naar nationaliteiten valt op dat de Britten en Spanjaarden op gelijke hoogte staan met ieder een aandeel van 44,4% waarmee dit de twee grootste groepen toeristen die verbleven in hotels waren. Als derde op de lijst vinden we de Belgische toeristen met een 4,5% aandeel ofwel 510.000 overnachtingen, een stijging van 7% ten opzichte van 2015.

De Nederlanders die in hotels in Benidorm verbleven waren goed voor een aandeel van 2,8% ofwel 314.000 overnachtingen, een stijging van 3% ten opzichte van het jaar daarvoor. Andere nationaliteiten op de lijst zijn onder andere toeristen uit Portugal, Rusland, Frankrijk, Scandinavië, Duitsland, Ierland, Zwitserland, Italië en de rest van de wereld.

De bezettingsgraad in viersterrenhotels was gedurende het afgelopen jaar 84,6% terwijl dat in driesterrenhotels 86,2% was en in hotels met tweesterren 86% was – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!