Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Nieuwe achtbaan Port Aventura wordt nieuwe boegbeeld pretpark Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

SALOU – (Remco Stoffer) De nieuwe achtbaan genaamd Shambhala zal het nieuwe boegbeeld worden van het pretpark Port Aventura in de badplaats Salou aan de Costa Dorada. De nieuwste topattractie is de hoogste van Europa aangezien het hoogste punt op 76 meter ligt. Nu al is de achtbaan de atractie die de skyline van Port Aventura heeft veranderd en steekt de blauwe rollercoaster ver boven de oude skyline, de Dragon Khan, uit.

Tot nu toe werd de skyline van Port Aventura bepaald door de grote achtbaan Dragon Kahn en de freefall toren Hurakan Condor. Daar komt nu verandering in met de nieuwste attractie, de Shambhala achtbaan die ergens in april geopend zal worden. De hypercoaster heeft de kenmerken dat deze vanwege de grote omvang en de hoogte het gevoel kan geven van een lange reis met indrukwekkende snelheden, iets waar de die-hards zeker van zullen gaan genieten.

Technische gegevens

De Shambhala achtbaan zal maar liefst drie Europese records gaan verslaan, te weten de hoogste rollercoaster van Europa met 76 meter, de achtbaan met de langste daling met 78 meter en de daarnaast de snelste achtbaan van Europa met 134 km per uur.

De achtbaan kost zo’n 25 miljoen euro en is volgens de parkleiding het meest ambitieuze project tot nu toe voor Port Aventura. De Shambhala zal dus 76 meter hoog worden en in totaal 1.650 meter lang zijn met de langste daling van Europa met 78 meter. In totaal zal de nieuwe achtbaan 5 camelbacks (hoogtes tijdens de rit) hebben waarvan de kleinste een hoogte heeft gelijk aan een 7 verdiepingen tellend gebouw.

Bekijk hier foto’s van de bouw van de achtbaan (PAFans.com)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)