Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Luchthavenbelastingen Barcelona en Madrid flink omhoog

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – (Remco Stoffer) De nieuwe Spaanse regering moet niet alleen bezuinigen mar moet ook geld ophalen. Wat is daarvoor de beste manier? Juist, belastingen. Nu de belastingen op benzine, tabak en alcohol zijn verhoogd en Catalunya vanaf november dit jaar een toeristenbelasting zal gaan invoeren, heeft de regering Rajoy besloten ook maar de luchthavenbelastingen op de vliegvelden van Madrid Barajas en Barcelona El Prat omhoog te doen.

Daar waar de belastingen op alle andere vliegvelden van Spanje slechts omhoog gaan vanwege de inflatie, is dat voor Barajas en El Prat een ander verhaal. In Madrid zal de belasting per passagier afkomstig uit een Europees land stijgen van 6,95 naar 14,44 euro en op het vliegveld van Barcelona van 6,12 naar 13,44 euro. Voor passagiers van internationale vluchten geldt er een stijging van 0,43 naar 20,44 euro in Madrid en van9,18 naar 16,44 euro in Barcelona.

Daarbovenop komt nog eens een veiligheidstoeslag die van 2,08 naar 3,46 euro zal stijgen. Tevens stijgen de kosten van veiligheidscontroles voor de bagage van 0,13 naar 0,38 euro.

Met deze belastingverhogingen zal de regering in totaal zo’n 450 miljoen euro extra gaan ophalen, dit indien het aantal passagiers op de vliegvelden van Madrid en Barcelona net zoals vorig jaar op 40 miljoen blijft staan.

Er is uiteraard niet bekend wat de touroperators en vliegmaatschappijen zullen gaan doen met deze extra kostenpost. Zal men het gaan doorberekenen aan de passagiers? Gaan dus de reizen naar Spanje duurder worden?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)