Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Gemeente Barcelona biedt de taxichauffeurs gratis cursus Engels aan via internet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Barcelona is steeds populairder aan het worden als internationale toeristenbestemming en er komen steeds meer buitenlanders naar de Catalaanse hoofdstad om een lang weekend of nog langer te verblijven. Het merendeel van de ruim 30 miljoen jaarlijkse bezoekers spreekt Engels, of als hoofdtaal of als taal die men regelmatig spreekt tijdens vakanties. Barcelona telt 13.000 taxichauffeurs en slechts een klein deel daarvan spreekt Engels. De gemeente wil daar nu iets aan gaan doen.

Als je in Barcelona (of welke andere Spaanse stad eigenlijk) wel eens in een taxi bent gestapt weet je wellicht dat het soms moeilijk is om te communiceren met de chauffeur. Nu lukt dat meestal wel door middel van een straatnaam of de naam van een hotel maar de taxichauffeur spreekt vaak geen of slecht Engels en begrijpt daar vaak ook niets van. De gemeente Barcelona heeft blijkbaar vaker klachten daarover gekregen of heeft zelf besloten daar nu iets aan te gaan doen.

Cursus

Via internet kunnen de 13.000 taxichauffeurs die werken in Barcelona een gratis cursus Engels gaan volgen, iets wat niet verplicht is maar wat wel door de gemeente wordt aangeraden. De cursus “Online English for taxi drivers” wordt in samenwerking met Barcelona Activa aangeboden zodat de Spaanse taxichauffeurs in ieder geval een basiscursus Engels kunnen krijgen.

Aangezien het een cursus via internet is kost het de chauffeur geen tijd om ergens naar een school te gaan, tijd waarin de chauffeur dan niet kan rijden en werken. Via internet, dus ook via de smartphone en/of tablets, kan de taxichauffeur zelfs in die momenten waarin hij wacht op klanten de cursus Engels volgen. De cursus begint komende 15 januari 2017 en duurt ongeveer 4 weken.

Meer dan Engels

Naast alleen het Engels als taal leren wil men in de cursus ook de aandacht vestigen op de verschillende gebruiken en culturele verschillen. Ook wil men de taxichauffeurs meer informatie geven over de stad Barcelona, in het Engels uiteraard. Al met al is het voor de 13.000 taxichauffeurs die Barcelona heeft een gemakkelijke, flexibele en gratis mogelijkheid om Engels te leren zodat ze de passagiers beter kunnen helpen en de klanten wellicht ook iets meer fooi achterlaten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!