Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Hondenasiels provincie Málaga hebben hulp nodig na de overstromingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MÁLAGA – Op het nieuws zijn de beelden voorbij gekomen van mensen die met helikopters en boten gered moesten worden van daken van huizen en auto’s, uit woningen en uit het hoge water. Naast de mensen hebben ook de dieren erg te lijden met dit slechte weer en diverse hondenasiels in de provincie Málaga hebben dringend hulp nodig. Alles wat ze hadden is door het wassende water weggesleurd of is onbruikbaar geworden terwijl tientallen honden noodgedwongen geëvacueerd moesten worden.

Maandag 5 december was het toevallig wereld vrijwilligers dag en de hondenasiels van de provincie Málaga kunnen op dit moment alle hulp van vrijwilligers en andere inwoners van de provincie hard gebruiken. Diverse honden opvangcentra en asiels in Torremolinos, Mijas en Alhaurín de la Torre hebben alle hulp nodig.

Torremolinos en Mijas

De protectora de Torremolinos kan het allemaal niet meer aan nu zij de zorg voor alle dieren uit het asiel van Mijas op zich hebben genomen. De honden en katten die in het asiel van Mijas verbleven moesten in allerijl geëvacueerd worden omdat hun centrum compleet blank stond en er steeds meer water bij leek te komen de afgelopen dagen. De kooien waar de honden verbleven moesten leeg worden gehaald, het opgeslagen eten is verloren gegaan door het hoge water en voorlopig kan de perrera de Mijas niet gebruikt worden.

Tientallen dieren werden met spoed overgeplaatst naar het al overvolle asiel van Torremolinos waar veel honden de kooien moeten delen met de reeds aanwezig bewoners. Dat heeft al geleid tot diverse gevechten tussen honden waarbij er tenminste twee honden gewond zijn geraakt. Daarnaast heeft het hondenasiel van Torremolinos niet genoeg eten voor al deze extra bewoners en ook ontbreekt het aan dekens om de geschrokken dieren warm te houden gedurende deze natte periode.

Volgens het hondenasiel van Torremolinos, de medewerkers en tientallen vrijwilligers is alle hulp welkom. Wat men het meeste nodig heeft is niet zozeer mankracht, al is dat altijd welkom, maar meer eten, medicijnen en dekens en alles wat maar nuttig kan zijn om de honden en katten te helpen. Daarnaast heeft men dringend dweilen, emmers, bezems en allerlei schoonmaakspullen nodig om niet alleen te beginnen met de schoonmaakwerkzaamheden in het asiel van Mijas maar ook om het asiel van Torremolinos schoon en hygiënisch te houden.

Alhaurín de la Torre

Ook de stichting en opvangcentrum Galgos 112 in Alhaurín de la Torre heeft te maken gehad met het slechte weer en hun installaties zijn tevens compleet ondergelopen met water. De windhonden moesten op daken gezet worden zodat ze het droog hielden en veel van de honden zijn door vrijwilligers thuis en op andere plaatsen opgevangen. Ook zij kunnen veel hulp gebruiken om de installaties weer schoon te krijgen zodat de galgos honden weer terug kunnen naar hun vertrouwde omgeving.

Initiatieven

Ondertussen zijn er al veel inwoners en stichtingen met initiatieven begonnen om hulp te bieden. De Asociación Protectora de Animales Comunes y Exóticos Torremolinos (Apacet) is met een campagne begonnen om eten in te zamelen voor de getroffen honden en katten van Mijas en Torremolinos. Ook de organisaties Asociación de Voluntarios para el Rescate Animal (Avora) en Podencos y Más hebben al aangegeven bezig te zijn met inzamelacties.

Er zijn verschillende punten waar mensen eten en andere producten kunnen brengen. De politieke partij Costa del Sol Si Puede heeft hun hoofdkantoor beschikbaar gesteld waar mensen tussen 17 en 22 uur terecht kunnen om eten etc. te brengen. Ook in Alhaurín De la Torre heeft men een inzamelpunt geopend in de Calle el Silo nummer 27 waar men tussen 11 en 14.30 uur terecht kan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!