Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Provincies Valencia, Alicante en Castellón hebben te maken gehad met zware regenval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

VALENCIA – De laatste dagen heeft het erg gespookt wat betreft het slechte weer en de enorme regenval in delen van Andalusië, met name de provincies Málaga en Cádiz. Maandag leek het de beurt aan de deelstaat Comunidad Valenciana waar in slechts 12 uur tijd ook al weer gemiddeld meer dan 115 liter regenwater per vierkante meter werd geregistreerd in de provincies Valencia, Alicante en Castellón.

Vanwege het slechte weer en hevige regenval heeft de Spaanse weerdienst AEMET voor verschillende delen van de deelstaat Valencia gele en oranje weeralarmen afgegeven. Gemiddeld werd er 115 liter regenwater per vierkante meter geregistreerd in de regio. In l’Atzubia viel 115 liter water, in Antella 114,8 liter, La Vall de Gallinera 100 liter, Barx 84 liter en in Xàtiva 76,8 liter regenwater per vierkante meter.

Provincies

Het zuidelijke deel van de provincie Valencia had maandag een oranje weeralarm terwijl de rest van de provincie Valencia, het noorden van de provincie Castellón en het noorden van de provincie Alicante gele weeralarmen kregen. Ondanks het feit dat er op diverse plaatsen veel regen naar beneden kwam vallen, bleven de temperaturen min of meer gelijk met slechts kleine verschillen. Wel was er meer wind aanwezig en was het op veel plaatsen de hele dag zwaar bewolkt.

Scholen gesloten

In de dorpen Anna, Xeraco, Chella en Beneixida in de provincie Valencia moesten de scholen deze maandag gesloten blijven vanwege de hevige regenval en het gevaar dat de schoolgebouwen zouden vollopen met water. Daarnaast zijn op veel plaatsen de wegen in zo’n slechte staat met aardverschuivingen en straten die blank staan dat de scholen moeilijk te bereiken zijn.

Vliegveld Alicante

Bij het vliegveld van Alicante werd gedurende de laatste twee weken net zoveel regen gemeten als de 325 dagen daarvoor. Datzelfde geldt voor veel andere plaatsen in de provincie Alicante, Castellón en Valencia waar ook meer regen dan normaal is gevallen. Gelukkig zorgde de regen voor weinig problemen bij het drukke vliegveld van Alicante/Elche en waren er weinig vertragingen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!