Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Hoe ziet de komende winter er in Spanje uit wat betreft de regen, zon en temperaturen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Komende 21 december om 10.44 uur begint de winter officieel in Spanje en na de laatste extreme regen- en stormachtige dagen in het zuiden van Spanje vraagt men zich af wat de winter gaat brengen wat het weer betreft. Normaal gesproken heeft Spanje een gemiddelde temperatuur van 7,94 graden en een 200mm liter regen.. De winter van 2015/2016 was echter een van de warmste sinds 1961 en velen vragen zich af of ook deze winter de handschoenen, sjaals en dikke winterjassen aan de kapstok kunnen blijven hangen of niet.

Afgelopen 1 december is de klimatologische winter begonnen terwijl de astronomische winter komende 21 december om 10.44 uur zal beginnen. Dat de winter afgelopen 1 december is begonnen wat het weer betreft heeft men geweten de laatste dagen. Sinds afgelopen vrijdag heeft het slechte weer met extreem veel regen en storm voor veel problemen en zelfs doden gezorgd in het zuiden van Spanje. Velen vragen zich af of dit vaker zal gaan gebeuren deze winter of niet.

Afgelopen herfst werd droger en warmer afgesloten dan het jaar daarvoor en dat was ook wel te merken met over het algemeen hoge temperaturen en weinig regen. Helaas kwam daar aan het begin van deze klimatologische winter een verandering in doordat er plots extreem veel regen viel wat voor problemen zorgde in het zuiden terwijl andere delen van het land droog bleven en zelfs veel zon hadden.

Winter 2016/2017

De komende winter gaat de Spaanse weerdienst AEMET er van uit dat het een relatief warme (in het rood op de kaart) maar ook natte winter (in het groen) zal gaan worden langs de Middellandse Zee. Het noorden van Spanje, langs de Atlantische Oceaan zal te maken krijgen met kouder weer vanwege koude temperaturen (in het blauw) die uit het noorden van europa Spanje binnenkomen. Wat betreft de regen (in het groen) zal ook het noorden van Spanje natter worden dan normaal maar zal het langs de Middellandse Zee relatief rustig blijven met hier en daar kansen op buien, echter bij lange na niet zo heftig als de afgelopen dagen in het zuiden van Spanje.

Let echter wel op met dit soort weersvoorspellingen voor lange duur aangezien het moeilijk is en blijft om lang vooruit te kijken. De AEMET kijkt altijd naar voorspellingen en weersveranderingen wereldwijd en de rest van Europa om zo de kansen voor de weersomstandigheden in Spanje te berekenen en voorspellen maar helaas kloppen deze niet altijd, zoals bekend – (Remco Stoffer)  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!