Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Wandelaar redt baby dolfijn bij het strand van Estepona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

archieffoto

MÁLAGA – Een wandelaar heeft afgelopen maandag een baby dolfijn gered die hij tijdens zijn wandeling vond bij het strand van de kustplaats Estepona. Tijdens zijn ochtendwandeling zag hij tussen het puin wat in het water dreef na de hevige storm van de laatste dagen, iets bewegen. Later bleek dat een jonge dolfijn te zijn die gedesoriënteerd en gewond was. De “held” sprong meteen in het water om de dolfijn te redden.

De wandelaar wordt nu omschreven als held omdat hij in zijn gewone kleding gedurende meer dan 3 uur bij de dolfijn in het water is gebleven om zo samen te wachten op de reddingsdiensten van de Centro de Recuperación de Especies Marinas Amenazadas die de dolfijn uiteindelijk meenamen voor behandeling aan de verwondingen. Later wordt besloten wat ze met de baby dolfijn gaan doen.

De wandelaar kwam rond 9 uur maandagmorgen de baby dolfijn tegen voor de kust van Estepona, ter hoogte van de Carrefour supermarkt. Bij het zien van de kleine hulpeloze dolfijn dacht hij geen moment na en liep hij het water in om de dolfijn te redden. Het bleek echter dat de dolfijn gewond was waarop de hulpdiensten werden gebeld. Deze arriveerden pas drie uur later maar de man liet de baby dolfijn geen minuut in de steek en zat naast hem in het koude water – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Heel mooi van die man, maar hier in Almerimar is dit ook gebeurd enkele jaren geleden met heeft het diertje maanden in leven proberen te houden en dag en nacht mensen met het in het water laten leven maar uiteindelijk is het dan toch gestorven, hopelijk brengen ze het indien het overleeft het in een bassin waar andere dolfijnen het bijhouden daar heeft het meer kansen.

  2. Een geweldige man, die babydolfijn-redder. Zolang er nog mensen met hart zijn is de wereld nog niet verloren!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!