Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Regen, wind en sneeuw in het noorden en zon met aangename temperaturen in het zuiden van Spanje

MADRID – Spanje is klimatologisch gezien een groot land met veel verschillende weersomstandigheden en dat zal deze woensdag en donderdag dan ook te merken zijn met grote verschillen in het weer. In het noorden en noordwesten van Spanje heeft men te maken met veel regen, harde windvlagen en sneeuw op die plaatsen die hoger gelegen zijn. In het noordoosten, oosten en zuiden van Spanje heeft men echter te maken met aangename temperaturen en veel zon met hier en daar harde windvlagen.

Galicië was voor kort een regio die te maken had met een droogte en gebrek aan regen, iets wat vrij ongewoon is voor deze regio in het noordwesten van het land. Terwijl de regio’s langs de Middellandse Zee zoals in Catalonië, Valencia, Balearen en Murcia te maken hadden met regen en slecht weer, was het droog in Galicië. Daar is echter sinds een week geleden een einde aan gekomen en Galicië heeft nu te maken met extreem zwaar en slecht weer waarbij de wind en regen voor veel schade hebben gezorgd.

Hetzelfde geldt ook voor andere regio’s langs de Atlantische Oceaan zoals Asturië, Cantabrië en Baskenland maar ook La Rioja, Navarra en het noorden van Aragón waar men ook veel last heeft van slecht weer met veel regen en wind. In de Pyreneeën is er zelfs zoveel sneeuw gevallen dat er veel lawines zijn waardoor wegen afgesloten moeten worden en dat er daarnaast een groot lawinegevaar is op veel plaatsen in de bergketen.

Mooi weer

In het noordoosten van Spanje (Catalonië), het oosten (Valencia en Murcia) en het zuiden (Andalusië, Extremadura) heeft men echter weer te maken met lekker aangenaam weer wat als welkome verrassing komt na weken van slecht weer. De zon schijnt volop en er is een strakblauwe lucht op veel plaatsen waarbij er af en toe een regenbui kan vallen. De temperaturen kunnen op sommige plaatsen oplopen tot 23 graden maar dankzij de wind kan het minder warm aanvoelen … tenzij men uit de wind gaat zitten op een terrasje 🙂

Op de Balearen eilanden is het echter een ander verhaal aangezien men daar te maken heeft met heel veel regen en harde windvlagen. Het is geen lekker weer op veel plaatsen en de regen en wind hebben voor veel overlast gezorgd waarbij ook veel schade is ontstaan. Op de Canarische Eilanden kan het af en toe bewolkt zijn maar de temperaturen van gemiddeld 18 tot 20 graden maken veel goed.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. Wil graag jullie e-mail dagelijks ontvangen. Gaan al 18 jaar met vakantie naar Alcocebre.
    Alvast bedankt

  2. Hier in Javea, gisteren dinsdag 23 gr. een beetje wind, maar vandaag amper 15 gr en veel wind. Het mag nu echt wel gaan beteren!

    1. Hé, De Meulder….Hou de zon maar vast want ik kom morgen. Was verleden week in Portugal: regen, hagel, koud. Wat warmte (ik hoop in Torrevieja) zal zeker welkom zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!