Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Eerste sneeuw gevallen in de hoofdstad van Spanje, Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Afgelopen weekend was er al sneeuw gevallen in de bergen zoals in de Picos de Europa en de Pyreneeën in het noorden en de Sierra Nevada in het zuiden. Ook in de bergen in de Comunidad de Madrid sneeuwde het vanaf 1.500 meter maar maandag werden de inwoners van de stad zelf verrast door de eerste sneeuw. In verschillende wijken van de stad sneeuwde het even terwijl de temperaturen toch niet lager waren dan 3 graden.

De Spaanse weerdienst AEMET had al voorspeld dat het zou gaan sneeuwen niet ver van de hoofdstad van Spanje nabij de Puerto de Navacerrada maar dat er sneeuw in de stad Madrid zelf zou gaan vallen had men blijkbaar niet voorzien. Maandag was de maximale temperatuur 11 graden maar de minimale temperatuur overdag 3 graden. Dat was ook de reden dat de sneeuw niet bleef liggen maar het was toch eventjes kort winterplezier voor diegene die de tijd hadden om de sneeuwvlokjes op te vangen.

In principe had men voorspeld dat het vanaf 1.000 meter zou kunnen gaan sneeuwen maar gezien het feit dat de stad op 667 meter hoogte ligt, sneeuwde het ook even in het centrum van Madrid. De stad en regio Madrid hebben een mediterraan klimaat met continentale invloeden, met warme zomers en betrekkelijk koude winters. De winters zijn er voor Spaanse begrippen koud, met minimum temperaturen beneden het vriespunt en soms sneeuw en de zomers zijn extreem heet. Dat het sneeuwt in de hoofdstad van Madrid is dus ook niet buitengewoon maar zo vroeg in een novembermaand komt niet vaak voor.

Deze week zal de maximale temperatuur niet boven de 14 graden uit gaan komen tot aan zaterdag wanneer het kwik voor twee dagen naar 16 graden zal stijgen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 3 en 7 graden in deze week waarbij kan worden opgemerkt dat het in principe onbewolkte dagen gaan worden met op vrijdagavond kans op enkele buien maar (in principe) geen sneeuw – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!