Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Regenschade bij de Caminito del Rey in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MÁLAGA – Diverse overstromingen en aardverschuivingen hebben ervoor gezorgd dat een van de belangrijkste wegen richting het bekende Caminito del Rey moest worden afgesloten als consequentie van het slechte weer van het afgelopen weekend. Het gaat in dit geval hoofdzakelijk om de MA-5403 weg tussen de gemeente Ardales en El Chorro, de kronkelige weg die onder andere gebruikt wordt voor de bussen die de ene ingang van de Caminito del Rey met de andere verbindt. Ook de andere verbindingswegen rondom de plaats Álora en richting El Chorro hebben op verschillende plaatsen te maken gehad met schade door de hevige regenval.

Vorig week was het erg slecht weer, niet alleen langs de kust en in de stad Málaga maar ook in het achterland en dus ook de dorpen Álora, Ardales, El Chorro en alles daartussenin. In het natuurgebied desfiladero de los Gaitanes bevindt zich het inmiddels zeer toeristische Caminito del Rey wandelpad welke dagelijks door honderden mensen bezocht wordt. De hevige regenval heeft echter ook haar vernietigende werk gedaan in de bergen waardoor er diverse overstromingen waren en kleine tot grote aardverschuivingen die ook dagen later na de storm nog steeds kunnen plaatsvinden.

Aanvoerroute

Op de weg tussen Ardales en het gehucht El Chorro rijden niet alleen veel auto’s maar ook de bussen die de twee in- en uitgangen met elkaar verbinden. Door schoonmaakwerkzaamheden op de weg omdat er diverse kleinere en grotere aardverschuivingen hebben plaatsgevonden en er grond en stenen op de weg liggen, hebben de bussen met vertragingen te maken vlakbij het Caminito del Rey uitzichtpunt en bij de Ermita de Nuestra Señora de Villaverde.

Klachten

Volgens de krant Diario Sur waren er op een gegeven moment aan boord van een transferbus ongeveer 50 personen die gedurende meer dan een uur vastzitten in de bus. De inzittenden kregen volgens de krant geen enkele uitleg over wat er aan de hand was terwijl de wegen schoon werden gemaakt. Nu is het logisch dat er werkzaamheden zijn, zeker als je bedenkt dat het een bergzaam gebied is met steile rotsen pal langs de weg maar het is wel zo netjes om in ieder geval de passagiers in te lichten over wat er gaande is.

Flexibel

De organisatie van de Caminito del Rey heeft inmiddels haar excuses aangeboden en zegt dat er communicatieproblemen waren omdat er veel en niet van te voren aangekondigde werkzaamheden plaatsvonden op de wegen rondom en in het natuurgebied. Degene die entreekaarten hebben en niet op tijd aanwezig kunnen zijn bij de ingangen, mogen met een flexibele regelgeving naar binnen waardoor ze, ook al als ze later komen, toch de wandeling kunnen maken. Gelukkig heeft de Caminito del Rey zelf geen schade geleden tijdens de hevige regenbuien van het afgelopen weekend – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!