Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Drugs in dozen met sinaasappels op weg naar Nederland in beslag genomen in Antequera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MÁLAGA – De politie heeft in de regio Antequera, provincie Málaga, 22 personen aangehouden die betrokken zijn bij een groot drugsnetwerk waarvan de drugs naar Nederland verstuurd werden. In een loods op het industrieterrein in Villanueva del Trabuco werd een vrachtwagen gevonden waarin dozen met sinaasappels stonden waar tussen 15 kilo marihuana en 2 kilo hasj verstopt zaten. De vrachtwagen zou richting Nederland vertrekken.

Het is niet bekend of er tussen de 22 aangehouden personen ook Nederlanders zitten maar wel dat er zeven huiszoekingen werden gedaan waarbij grote hoeveelheden drugs werden gevonden, contant geld en zelfs enkele wapens. De politie was al sinds mei vorig jaar met een onderzoek bezig naar deze groep personen maar kon pas het afgelopen weekend tot actie overgaan.

Er werden huiszoekingen gedaan in Almargen, Sierra de Yeguas, Villanueva del Trabuco, Humilladero, Archidona en Fuente de Piedra. De vrachtwagen die met een lading sinaasappels met daartussen de drugs verstopt richting Nederland zou vertrekken, werd in een loods gevonden in Villanueva del Trabuco. Naast het vervoeren van drugs naar Nederland werd normaal gesproken een klein deel van de drugs lokaal verkocht.

Op dezelfde dag dat de politie in de regio Antequera de 22 personen aanhield, werden bij een andere politieactie in La Viñuela 9 Spanjaarden aangehouden en 1.399 marihuana planten in beslag genomen. Het was lastig om bij de drugs te komen omdat deze slechts bereikbaar waren via een gat in de keukenvloer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!