Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Er komt een orkaan achtige storm over de Atlantische Oceaan richting Spanje

MADRID – Alles lijkt erop dat een storm met de kenmerken van een orkaan ook richting Spanje zal komen deze donderdag en/of vrijdag. De storm bevindt zich boven de Atlantische Oceaan en draait richting het zuiden van Europa waarbij ook Spanje getroffen kan worden. Op het moment van schrijven hebben landen als IJsland, Ierland en Schotland al te maken met de gevolgen van deze orkaan achtige storm.

De storm brengt hoge golven tot wel 14 meter in de Atlantische Oceaan met zich mee en windvlagen van meer dan 140 kilometer per uur. Dat gecombineerd met hevige regenval zorgt voor een behoorlijk heftige storm die gelukkig in sterkte zal afnemen, waarschijnlijk nog voordat de kust van noordwest Spanje bereikt zal worden.

Het is de regio Galicië die weer zwaar te lijden zal hebben onder deze nieuwe storm die veel regen met zich meebrengt en opnieuw de zee zeer wild kan maken met hoge golven. De laatste week heeft deze regio van Spanje al flink geleden onder de consequenties van andere stormen waarbij er niet alleen veel schade en overlast was door de regen, wind en ruwe zee maar er overleden ook twee personen.

De storm zal naar alle waarschijnlijkheid niet verder over Spanje razen maar verder naar het zuiden afzakken waarbij ook delen van Portugal te maken kunnen hebben met erg slecht weer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Wij zitten momenteel in Almuñecar Spanje,en voor ons ook de eerste keer met zoveel regen en koudere dagen.Maar zoals zovele zeggen nog altijd beter dan België of Nederland.Dus wij blijven overwinteren in Spanje

  1. …………………. zorgt voor een behoorlijk heftige storm die gelukkig in sterkte zal afnemen, waarschijnlijk nog voordat de kust van noordwest Spanje bereikt zal worden ??????????????????????

 2. Af en toe erg koud niet normaal voor benidorm in deze tijd maar geen sneeuw en vrieskou zoals nu in Nederland dus volgend jaar zijn wij weer lekker hier.

 3. Mooi om de diverser reacties van lezers te zien. Nou, zó dramatisch is het allemaal niet hoor. Dat het op een bepaald moment slechter weer is dan gebruikelijk, wil niet zeggen dat het weer van het padje is of dat het klimaat verandert. De aarde bestaat al zo’g 4,5 miljard jaar en een grote periode daarvan kennen we warme perioden en ijstijden. Het aardse klimaat wisselt binnen die perioden ook nog eens volgens een zekere regelmaat. Ook al miljoenen jaren. Sinds kort (een jaartje of 100) kunnen we weersverschijnselen fatsoenlijk meten en kort: 1 tot enkele weken met in dat geval een (grote) onzekerheid) vooraf bepalen. Wanneer in een mensenleven zo nu en dan extremen voorbijkomen, moeten we ons beslist geen zorgen maken. O ja, wel vervelend als je met name in de winterperiode in Spanje bent en dan toevallig wat minder weer meemaakt.

 4. Ondanks het slechte weer mogen we toch heel erg blij zijn dat er eindelijk eens regen van betekenis is gevallen. Voor de vakantiegangers niet zo leuk, maar voor de bewoners van Spanje zeer welkom. Jammer wel van de verloren groenten en het fruit, maar regen valt helaas niet te doceren….

 5. Wij komen al meer dan 15 jaar naar het zuiden van Spanje.
  Het is de eerste keer dat we dit slecht weer meemaken in de wintermaanden.
  Het is een triestig verlof ., maar toch nog beter dan het klimaat van België..

 6. Het weer in heel Europa is van het padje af
  Wat de oorzaak ook moge zijn de kans bestaat dat Spanje bij de rots van Gibraltar fink wordt geteisterd
  De gehel winterperiode is te koud geweest en nog steeds te koud

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!