Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Stier doorboort kaak en oogkas van stierenvechter in Zaragoza (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ZARAGOZA – (Redactie) Een Spaanse stierenvechter is geopereerd aan een afschuwelijke verwonding die hij opliep in een stierengevecht in Zaragoza. Er was een operatie van vijf uur nodig om de schade aan zijn zwaar gehavende gezicht te herstellen.

Op televisiebeelden was te zien hoe toeschouwers vol afgrijzen toekijken hoe de hoorn van de 508 kilo zware stier de onderkaak van Juan José Padilla doorboort en er bij zijn linkeroog weer uitkomt. De stierenvechter liep schade op aan zijn oog, zijn botweefsel, zijn spieren en zijn huid, zei een woordvoerder van het ziekenhuis zaterdag.

Na de toetakeling stond Padilla op, met zijn hand voor zijn bloedende gezicht. De stier werd door assistenten afgeleid van zijn slachtoffer. ‘Ik kan niets zien, ik kan niets zien’, riep Padilla, voordat hij in allerijl naar het ziekenhuis werd gebracht.

Chirurgen hebben de botstructuur van de schedel en de oogkas van Padilla hersteld met titaniumplaatjes. Ook hebben zij geprobeerd de oogzenuw van de stierenvechter te reconstrueren. Padilla mag zich gelukkig prijzen dat de stier zijn hersens niet heeft beschadigd, aldus een arts van het ziekenhuis.

Stierenvechten staat steeds meer ter discussie. De Spaanse deelstaat Catalonië, met Barcelona, stopte recentelijk met deze oude traditie. De laatste keer dat een matador overleed was in 1985.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)