Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Grootste H&M winkel van Spanje wordt begin 2017 geopend in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Het Zweedse kledingconcern H&M gaat begin 2017 in Barcelona een nieuwe winkel openen welke meteen de grootste van Spanje moet worden. Het is zeker niet de eerste winkel van H&M in de Catalaanse hoofdstad maar het zal wel de grootste en belangrijkste gaan worden aangezien deze winkel gezien wordt als “flagship”. Dat houdt in dat alle nieuwe kleding en andere H&M producten als eerste te vinden zullen zijn in de winkel aan de Passeig de Gràcia.

Al een paar jaar geleden is er in Barcelona (en andere steden) een soort van strijd gaande tussen de H&M en Zara winkels. Daar waar de Zara in Barcelona een winkel opende werd er niet veel later vlakbij een H&M geopend en andersom. De Zara heeft aan de Passeig de Gràcia al een enorme grote winkel (macrotienda) en de nieuwe H&M komt daar schuin tegenover, op de andere hoek van de straat.

De nieuwe H&M zal een oppervlakte krijgen van 5.000 vierkante meter en wordt gebouwd in het Edificio Generali, gelegen aan de Passeig (paseo) de Gràcia nummer 11, een van de drukste en duurste winkelstraten van Barcelona. Naast dat het de grootste van Barcelona zal worden is de winkel ook meteen de grootste van heel Spanje en een van de grootste van Europa. Het opvallende is dat H&M al een andere winkel heeft aan deze winkelstraat gelegen op nummer 9, dus bijna de buren.

H&M opende 16 jaar geleden haar eerste winkel in Spanje en heeft nu 168 winkels verdeeld over diverse steden. In Barcelona zijn al tientallen winkels te vinden zoals in de Portal de Angel straat, aan de Ramblas en in diverse winkelcentra. Over de hele wereld heeft H&M maar liefst meer dan 4.000 winkels in 61 landen en zijn er circa 148.000 mensen werkzaam bij het Zweedse kledingconcern – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!