Grootste H&M winkel van Spanje wordt begin 2017 geopend in Barcelona

BARCELONA – Het Zweedse kledingconcern H&M gaat begin 2017 in Barcelona een nieuwe winkel openen welke meteen de grootste van Spanje moet worden. Het is zeker niet de eerste winkel van H&M in de Catalaanse hoofdstad maar het zal wel de grootste en belangrijkste gaan worden aangezien deze winkel gezien wordt als “flagship”. Dat houdt in dat alle nieuwe kleding en andere H&M producten als eerste te vinden zullen zijn in de winkel aan de Passeig de Gràcia.

Al een paar jaar geleden is er in Barcelona (en andere steden) een soort van strijd gaande tussen de H&M en Zara winkels. Daar waar de Zara in Barcelona een winkel opende werd er niet veel later vlakbij een H&M geopend en andersom. De Zara heeft aan de Passeig de Gràcia al een enorme grote winkel (macrotienda) en de nieuwe H&M komt daar schuin tegenover, op de andere hoek van de straat.

De nieuwe H&M zal een oppervlakte krijgen van 5.000 vierkante meter en wordt gebouwd in het Edificio Generali, gelegen aan de Passeig (paseo) de Gràcia nummer 11, een van de drukste en duurste winkelstraten van Barcelona. Naast dat het de grootste van Barcelona zal worden is de winkel ook meteen de grootste van heel Spanje en een van de grootste van Europa. Het opvallende is dat H&M al een andere winkel heeft aan deze winkelstraat gelegen op nummer 9, dus bijna de buren.

H&M opende 16 jaar geleden haar eerste winkel in Spanje en heeft nu 168 winkels verdeeld over diverse steden. In Barcelona zijn al tientallen winkels te vinden zoals in de Portal de Angel straat, aan de Ramblas en in diverse winkelcentra. Over de hele wereld heeft H&M maar liefst meer dan 4.000 winkels in 61 landen en zijn er circa 148.000 mensen werkzaam bij het Zweedse kledingconcern – (Remco Stoffer)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit nieuwsbericht/artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we nu ook een eigen FORUM hebben!