Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Nieuwe voetbalstadion van Atlético de Madrid krijgt de naam “Wanda Metropolitano”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Het nieuwe voetbalstadion van Atlético de Madrid zal de naam krijgen van een van de grootste aandeelhouders van de voetbalclub. In dit geval gaat het om de Chinese Wanda groep die meer dan 20% van de aandelen in handen heeft van Atlético de Madrid. Het Wanda Metropolitano stadion moet het oude Vicente Calderón voetbalstadion vervangen.

Gedurende het voetbalseizoen 2017/2018 zal het nieuwe Atlético de Madrid stadion in gebruik worden genomen om het oude stadion te vervangen. Een van de grootste aandeelhouders is sinds maart van 2015 de Chinese zakenman Wanda Jialin die het voor elkaar heeft gekregen om 20% van de aandelen in handen te hebben, de sponsoring voor rekening te nemen en nu ook nog zijn naam op het nieuw stadion te plakken. Verwacht wordt dat de Dalian Wanda Group in de toekomst meer aandelen zal gaan kopen.

Het Wanda Metropolitano stadion zal plaats bieden aan 67.000 voetbalfans en zal het oude in 1966 gebouwde mythische Vicente Calderón stadion gaan vervangen. Met het nieuwe stadion krijgt Atlético de Madrid er 10.000 nieuwe zitplaatsen bij, iets wat ook wel mag aangezien de rojiblancos al enkele jaren hoog in de top van het Spaanse voetbal te vinden zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!