Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Wandelaar vindt 45 kilo hasj op het strand van La Carihuela in Torremolinos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MÁLAGA – Begin deze week schreven we nog over een wandelaar die een baby dolfijn wist te redden op het strand van Estepona maar nu is het de beurt aan een wandelaar op het strand van La Carihuela die iets heel anders vond. Afgelopen vrijdag 2 december liep de man op het strand en vond hij diverse pakketten met daarin netjes hasj verpakt. Later bleek het om een totaal van 43,6 kilo drugs te gaan.

Toen de argeloze wandelaar zijn normale namiddag wandelingetje deed over het strand van La Carihuela in Torremolinos, zag hij iets groots op het strand liggen. Na een kleine inspectie kwam hij erachter dat er drugs in zaten en dat deze verdeeld waren in nog meer kleinere pakketjes. Daarnaast bleek er ook diverse jerrycans met daarin benzine stonden. De man aarzelde geen moment en belde meteen de lokale politie die snel ter plaatse was.

De vondst werd op vrijdag 2 december rond 18 uur gedaan maar het nieuws werd nu pas gepubliceerd in de Diario Sur omdat men hoopte de eigenaren van de drugs te kunnen lokaliseren. Het is niet helemaal zeker of dat gelukt is maar het onderzoek loopt nog.

Overigens komt het wel vaker voor dat er drugs op de stranden gevonden worden in het zuiden van Spanje. De Straat van Gibraltar wordt vaak gebruikt als transportroute van drugs van Marokko naar Spanje waarbij er wel eens wat verloren gaat – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!