Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Treinstation Sants in Barcelona ontruimt vanwege verdachte koffer met mogelijke bom

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Het hoofdtreinstation Sants in Barcelona moest deze dinsdag gedurende meer dan 60 minuten door de politie ontruimt worden vanwege een bommelding. Er was een verdachte koffer gevonden in de nabijheid van het spoor waar de hogesnelheidstreinen AVE aankomen en vertrekken. Nadat de speciale politie eenheid de koffer onderzocht had werd het sein veilig gegeven.

Om 19.10 uur kreeg de politie een melding van een verdachte koffer die dichtbij het spoor stond. Er werd geen moment getwijfeld en binnen twintig minuten werden de duizenden mensen die op dat moment aanwezig waren in het grootste en drukste station van de Catalaanse hoofdstad geëvalueerd en mochten treinen niet binnen- en buitenrijden.

Nadat iedereen geëvacueerd was konden de specialisten van de Tedax (explosievendienst) de verdachte koffer onderzoeken. Met uiterste voorzichtigheid begonnen de agenten met hun werk maar niet veel later bleek dat het een vals alarm was en dat het om een normale koffer ging die iemand waarschijnlijk vergeten was. Toch werd er door de politie een grondige zoektocht gehouden in het hele station op zoek naar mogelijk andere verdachte pakketjes of koffers maar ook daarbij werd niets gevonden.

Om 20.30 uur werd het treinstation weer geopend voor de mensen en konden de treinen, weliswaar met vertragingen, weer gaan rijden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!