Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

President Spaanse HogeRaad beschuldigd van verduistering publiek geld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – (Inspanje.nl) Volgens een lid van de rechterlijke macht zou de president van de Spaanse Hoge Raad, Carlos Dívar, privé-reizen hebben betaald uit publieke middelen. Dívar zou, zo werd aangetoond door José Manuel Gómez Benítez die de klacht indiende, minstens zes onofficiële reizen naar Marbella hebben betaald van publiek geld.

De reizen vonden allen plaats in het weekend en besloegen vier dagen. Dívar verbleef onuitgezonderd in luxe hotels in Puerto Banús (Marbella). Daarbij tonen restaurantbonnen volgens Gómez Benítez aan dat Dívar altijd in sjieke restaurants at met slechts één ander persoon.

Officiële auto’s

Ondanks dat Dívar met de AVE naar Málaga en weer terug naar Madrid reisde, werden ook kosten gedeclareerd van drie officiële auto’s en de reiskosten van zijn beveiliging, die doorgaans uit minstens vijf personen bestaat. De auto’s werden door chauffeurs naar de Zuid-Spaanse Costa del Sol vervoerd.

De kosten van deze weekendtrips, die plaatsvonden tussen september 2010 en november 2011, beslaan totaal 5.658,88 euro, aldus Gómez Benítez, die dit zegt aan te kunnen tonen met door Dívar  ingediende facturen.

Wederhoor

De Spaanse krant El País belde naar aanleiding van de aantijgingen met de opperrechter, die meldde nog van niets te weten. Wel deelde hij direct na door de krant over de details geïnformeerd te zijn, mee dat hij alles altijd uit eigen zak heeft betaald en dat ook middels facturen zal kunnen aantonen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)