Gemeente Frigiliana is bang dit jaar onder de 3.000 ingeschreven inwoners te komen

MÁLAGA – Het pittoreske witte bergdorpje Frigiliana verliest steeds meer inwoners. Op dit moment wonen er 3.039 personen in het dorp terwijl dat 12 maanden geleden nog 3.065 personen waren. Als dit zo doorgaat dan komt het inwonersaantal onder de 3.000 personen te liggen dit jaar. Ondanks het feit dat Frigiliana een aantrekkingskracht heeft op toeristen die elke dag weer naar het witte dorp komen en ondanks het feit dat het dorp dichtbij Nerja en Torrox ligt, is het aantal ingeschreven inwoners aan het dalen.

Naast het feit dat er steeds minder mensen ingeschreven staan bij de gemeente als zijnde inwoner of resident van Frigiliana, lijkt het erop dat er steeds meer buitenlanders komen wonen. Op dit moment is 33% van de inwoners geen Spanjaard maar een buitenlander met in totaal 1.009 inwoners, iets wat wel licht is toegenomen de laatste jaren.

474 van deze buitenlanders zijn Britten, 93 van hen zijn Duitsers en 23 van hen zijn Fransen. De grootste stijgers wat betreft buitenlanders in Frigiliana zijn de Marokkanen die steeds meer in de gemeente komen wonen. Daarnaast zijn er vele andere Europese nationaliteiten te vinden in Frigiliana waaronder ook Nederlanders en Belgen, al zijn de exacte cijfers niet bekend.

De vraag is, en die moet de gemeente zichzelf ook gaan stellen, waarom vertrekken er steeds meer mensen uit Frigiliana. Is het omdat er te veel toeristen komen en het overdag soms meer op een pretpark lijkt? Is het omdat er steeds meer mensen ervoor kiezen hun woning te verhuren als vakantiewoning terwijl ze zelf ergens anders gaan wonen? Is Frigiliana te duur geworden en zijn de huizenprijzen hoger in vergelijking tot andere gemeenten? – (Remco Stoffer)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit nieuwsbericht/artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we nu ook een eigen FORUM hebben!