Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Amazon gaat vanaf 4 oktober vanuit Barcelona producten distribueren

BARCELONA – Het online warenhuis Amazon zal 4 oktober beginnen met de distributie vanuit het nieuwe logistiek centrum in Barcelona. Dit nieuwe distributiepunt is gelegen in de gemeente El Prat de Llobregat, nabij het vliegveld en het centrum van de stad en zal gebruikt worden om een deel van Spanje en Zuid Frankrijk te voorzien van de gekochte artikelen.

De bouw van dit nieuwe logistieke centrum is in juli van 2016 begonnen en deze moet voor oktober van dit jaar klaar zijn waarna het centrum op 4 oktober in gebruik kan worden genomen. Op dit moment is men op zoek naar personeel voor de directie en technische afdeling en in mei worden meer werknemers voor o.a. de distributie afdelingen gezocht. In eerste instantie wordt er als eerste gekeken naar werklozen in de buurt, dus in de gemeente El Prat de Llobregat, dat was een van de eisen voor de bouw van het centrum.

Amazon zegt minstens 1.500 werknemers nodig te gaan hebben in het tweede Spaanse logistiek centrum van het land waarbij men vaste banen belooft aan diegene die komen werken bij het bedrijf. Het Amazon distributiecentrum zal een oppervlakte krijgen van 60.000 vierkante meter waarmee het in afmetingen groter zal zijn dan het reeds bestaande logistiek centrum in San Fernando de Henares nabij Madrid. Amazon investeert minstens 200 miljoen euro in dit nieuwe distributiecentrum.

Het nieuwe grote distributiecentrum van Amazon komt bij de reeds bestaande centra die het bedrijf al heeft in de stad en provincie Barcelona. Het gaat om een klein distributiepunt in het centrum van Barcelona voor de Amazon Prime service (1 en 2 uurs service) en een klein logistiek centrum in Castellbisbal van waaruit de Amazon Pantry (supermarkt spullen) in zuid Europa gedistribueerd worden.

Het bedrijf Amazon werd op 6 juli 1994 opgericht door de Amerikaan Jeff Bezos die daarmee een van de eerste online winkels begon in de Verenigde Staten. Inmiddels heeft Amazon internetwinkels in vele landen waaronder Groot Brittannië. Duitsland, Frankrijk China, Japan, Nederland en Spanje. Daar waar men in Nederland alleen boeken kan kopen kunnen internetshoppers in Spanje zo’n beetje alles vinden wat ze maar willen. Amazon verkoopt nu alweer enkele jaren vele duizenden producten in Spanje en de omzetten zijn elk jaar weer meer omdat er steeds meer mensen kopen bij het online winkelcentrum.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!