Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Koninginnedag 2012 van de Nederlandse Club Tarragona groot succes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

TARRAGONA – (Persbericht) Op 29 april heeft de Nederlandse Club Tarragona (NCT) voor de tweede maal Koninginnedag gevierd, wederom bij de Jungle Trek op Tamarit. Het Oranje comité is ruim een maand bezig geweest met de voorbereidingen. Vooral de laatste week was behoorlijk druk.

Op de zaterdag voor de 29e: kwam de regen met bakken uit de hemel en KOUD dat het was!

Telefoontjes over en weer, doen of niet doen? Volgens alle weersvoorspelling sites die er te vinden zijn, zou het zondag droog en zonnig zijn, dus ja, het gaat door! In het ergste geval kunnen we in die kolossale party tent gaan zitten.

Jungle Trek is een soort avonturen park, waar men zich op de meest vreemde manieren van boomtop tot boomtop beweegt. Hangend aan een touw, of lopend over een touw, of over een brug van touwen en plankjes of zo. Veel van onze bezoekers wilden dat wel eens proberen. En buiten dit circuit is er een groot vlak terrein met een enorme partytent en daaromheen terrassen met picknicktafels, een pizzeria keuken en een flink stuk betegelt terras waar vrijmarkt werd gehouden.

Zondagochtend: stralend weer en een stuk warmer. Vlekkeloos blauwe hemel. Gelukkig!

De eersten waren al om 9 uur ter plekke om de geluidinstallatie aan te sluiten.

Door de regen van de dag ervoor was het zelfs binnen in de pizzeria keuken kleddernat, maar dat was het enige dat tegen zat en was snel opgeruimd en schoongemaakt. Het Oranjecomité met nog een aantal vrijwilligers was om 10 uur present om de boel te versieren en de keuken in te richten. Tegen 11 uur kwamen de gegadigden voor de vrijmarkt binnendruppelen. Het pleintje stond behoorlijk vol met tafels en kleedjes vol diverse zaken die te koop werden aangeboden. Van speelgoed, kinderkleding tot diverse fietsen en golfsets, voor ieder wat wils. Zowel nieuw als gebruikt.

Al vóór 12 uur kwamen de bezoekers het terrein op, men had er duidelijk zin in.

Er was gezellige Nederlandse muziek, heerlijke Nederlandse hapjes als haring, rookworst, kroketten en bitterballen, krentenbollen en poffertjes, Heineken bier en, uiteraard, lekkere Spaanse wijn, dat dan weer wel.

Sinds kort zijn we begonnen om bij ieder evenement een loterij te organiseren, met heel veel prijzen, waarvan sommige gesponsord. Enkele groepjes waren gelukkig in het spel en kregen veel prijzen, anderen hadden pech. Maar de loterij was een succes en de opbrengst gaat naar een nog nader te bepalen goed doel.

Er was erg veel publiek gekomen, we hadden dan ook erg ons best gedaan om het overal aan te kondigen. Een Nederlands echtpaar dat toevallig langsreed, heel veel oranje zag en besloot een kijkje te komen nemen en ook gelijk lid werd. Spaanse vrienden van onze leden, die nieuwsgierig waren geworden. Al met al hebben we weer 12 nieuwe leden er bij, wat het totaal op haast 200 leden brengt en dat in 2 jaar tijd!

De verkoop liep ook lekker. De broodjes haring, rookworst, kroket en frikadel waren niet aan te slepen. Er is een halve kaas aan porties doorheen gegaan en alle bitterballen waren op, evenals het bier.

Er was een kraam van een dame “La Holandesa” die stroopwafels stond te bakken, onwijs lekker.

De oprichtster vande club Moniqueen haar man bakten poffertjes, en konden het haast niet bijbenen, zoveel vraag was er naar.

De meeste mensen waren in het oranje of in rood-wit-blauw gekleed. Overal oranje slingers en ballonnen en rood-wit-blauwe vlaggen. Oranje bloemetjes op tafel. Het zag er zo gezellig uit! En de sfeer was opperbest.

We streven er naar om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, zodat binnen nu en een paar jaar, alle Nederlanders in de provincie Tarragona weten: Koninginnedag vieren we met de NCT bij de Jungle Trek op Tamarit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)