Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Het is gewoon koud in Spanje langs de Middellandse Zeekust

MADRID – Geloof het of niet, maar zo’n beetje op de helft van de maand augustus is het gewoon koud in Spanje. Dat wil zeggen, op veel plaatsen in de regio’s Catalonië, Comunidad Valenciana en op de Balearen zijn de minimumtemperaturen gewoon met 12 of meer graden gezakt ten opzichte van enkele dagen geleden. Volgens de Spaanse weerdienst is er in de stad Alicante een record verbroken met een nieuwe laagst gemeten minimumtemperatuur van 17,6 graden. Naast de regen is het dus ook koud en waait het op veel plaatsen maar dat zal niet lang gaan duren want vanaf dit weekend wordt het weer warmer.

De minimumtemperaturen zijn in veel delen langs de Middellandse Zeekust in het noordoosten en zuidoosten van het land flink naar beneden gegaan met dalingen tussen de 12 en 18 graden van de ene op de andere dag. Nadat er al op veel plaatsen flinke buien hadden plaatsgevonden, daalden dus ook de temperaturen zoals in de provincie Alicante waar in Benimassot 12,5 graden werd gemeten, Benifallim 13 graden, Pinoso 13,1 graden, Alcoy zelfs 9,1 graden en in de stad Alicante 17,6 graden, de laagst gemeten minimumtemperatuur rond deze tijd van het jaar sinds 2000. In de drukbezochte badplaats Benidorm kwam het kwik echter niet onder de 19,6 graden.

Ook in de regio Catalonië daalden de minimumtemperaturen met aanzienlijke wat graden tot 15 graden zoals in de provincie Girona of 16 graden bij Figueres en 15 graden bij Blanes in de buurt. Daarnaast werd de Costa Brava ook op veel plaatsen getroffen door regenbuien met onweer, iets wat ook nog op vrijdag zal plaatsvinden. Ook in de provincie Barcelona en aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona daalden de temperaturen tot 15 graden op veel plaatsen. De wind zorgde daarnaast is Catalonië ervoor dat het kouder aanvoelde dan het werkelijk was/is.

Op de Balearen eilanden regende het flink op Ibiza en Formentera maar daalden ook de temperaturen op Mallorca en Menorca tot minima van 17 tot 19 graden, iets wat niet normaal is voor deze tijd van het jaar maar voor veel, met name bewoners, een erg prettige afwisseling is van het warme weer. Er lopen dan ook op veel plaatsen in de ochtend- en avonduren alweer mensen rond met truien en jassen aan waardoor het in augustus wel herfst lijkt 🙂

Was/is het bij ook zo frisjes/koud in Spanje? Zijn ook in jouw woonplaats of vakantie gemeente de temperaturen flink gedaald?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. In Jacarilla, 27 km in het binnenland vlakbij Orihuela is het ’s nachts nu 20° ipv 26° en overdag 19° ipv 36°, dus heerlijk weer nu met staalblauwe hemel….

 2. In Torrevieja geen last gehad van regen en storm .Lekker weertje ,blauwe hemel zonneke en heerlijke temperatuur Zo mag het nog heeeeeeeeel lang blijven

 3. Ook in Benidorm vandaag 29/30 gr
  Dus toch ver boven de 19,5 zoals vermeld
  Wel met iets meer wind, maar heerlijk op strand gezeten

  1. Wij overwinteren16 jaar op camping Altea. Met de motorfiets vaak in omgeving Oliva. Wat ons opvalt dat het daar (Oliva) altijd iets kouder is dan omgeving Altea. 3 tot 5 gr verschil. Scheelt een vest. Maar verder fantastiche omgeving.

 4. Hier in Montroy is het de laatste weken niet onder de 30° geweest. Er is afgelopen zaterdag en maandag wat regen gevallen en er staat nu een lichte bries die niet echt verkoeling geeft, maar het is beter dan niets. Fijn weekend allen.

 5. Orihuela Costa: 30°, gisteren 28°.
  Ik snap dit bericht echt niet. Regen en storm heb ik ook nergens gezien.

 6. Hier op Lanzarote niks geen last van kou, na een paar dagen van Calima [+/- 35 C]
  is het nu weer gewoon tussen de 25 en 30 graden, en van regen en storm hebben wij hier geen last !!
  😎

 7. Komt U eens naar de Costa Calida m.n. de streek rond Cartagena -El Portus. Dit is een onbekend stuk Spanje en waarschijnlijk het meest warme en droge kustgebied van Spanje. Waar Spanje nog echt Spaans is , ver weg van het massatoerisme. Met de historische stad Cartagena als mooi uitgaanscentrum, kleine baaien met mooie strandjes en volop natuur. Groeten, Ton van Melick.

  1. Ik zou maar niet teveel reclame maken Ton en heerlijk van de Spaanse cultuur blijven genieten, die is hier aan de Costa Brava bijna nergens meer te vinden door het grote aantal toeristen, fijn weekend!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!