Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Nieuwe aardbeving van 2,8 op Richter schaal nabij Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

bevingMURCIA – Het is niet ongewoon dat er in Spanje aardbevingen plaatsvinden maar deze zijn vaak niet zo zwaar om er melding van te maken. Dit keer echter had de regio Murcia deze dinsdag te maken met een aardbeving van 2,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum van deze nieuwe beving lag bij Librilla vlakbij Corvera.

De aardbeving met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter vond plaats om 7:17 uur dinsdagmorgen, een tijdstip dat er al veel mensen wakker zijn. Er kwamen dan ook veel telefoontjes binnen bij de politie van de steden en dorpen in Murcia.

Het epicentrum van deze aardbeving lag op 11 kilometer diepte bij de plaatsen Librilla en Corvera, niet ver van de hoofdstad van Murcia. De aardbeving met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter werd dan ook door sommige mensen gevoeld in de stad Murcia en uiteraard ook in de omliggende dorpen van het epicentrum. Op het moment van schrijven zijn er geen meldingen binnengekomen van schade of gewonden.

Overigens vond er niet veel later om 8:01 uur nabij Alhama de Murcia nog een beving plaats van 1,5 op de schaal van Richter – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!