Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Skistation Sierra Nevada viert eerste “snowrunning”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

GRANADA – (Remco Stoffer) eenieder die van sneeuw houdt, in de buurt van Granada is en het leuk vindt om hard te lopen, zou deze zaterdag eigenlijk naar het skistation op de Sierra Nevada moeten gaan voor de eerste snowrunning competitie. Het gaat hierbij om een race over de pistes en uiteraard de overgebleven sneeuw.

Het snowrunning heeft in Spanje niet zoveel bekendheid maar in landen als Noorwegen, Zweden, verenigde Staten en Canada wordt deze vorm van wedstrijdrennen veel toegepast. Voor de allereerste versie op de Sierra Nevada hebben zich nu a zo’n honderd deelnemers zichzelf ingeschreven.

De deelnemers worden verwacht te beginnen met rennen om 19.00 uur zaterdagavond op de Plaza de Andalucía waarna men de Maribel piste zal oprennen om uit te komen bij Borreguiles. Daarvandaan zal men over de Cecilio piste verder rennen om het hoogste punt te bereiken, nabij de zendmast. Vanaf dat punt begint de afdaling over de Loma de Dílar, de Zahareña piste om te eindigen bij de Pradollana.

In totaal is de lengte 11,2 kilometer met een hoogteverschil van 676 meter met als hoogste punt 2.900 meter. Deelnemers moeten ouder dan 18 jaar zijn en dienen gebruik te maken van speciale renschoenen met een soort van spijkers, genaamd “yak trax”

Meer informatie is op deze pagina te lezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)