Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Catalaanse “independentistas” verbranden Spaanse vlag en foto van de Koning

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – (Redactie) Zoals elk jaar op 11 september, regionale feestdag in Catalunya, zijn er veel protesten tegen de Spaanse regering en alles wat maar met Spanje te maken heeft. Ook op zondag zorgden enkele gemaskerde deelnemers en onafhankelijkstrijders voor problemen bij het verbranden van twee Spaanse vlaggen en een foto van Koning Juan Carlos I. Dit gebeurde op een podium na een protestmars tegen de “Spaanse overheersing van Catalunya”.

Op televisiebeelden is duidelijk te zien hoe vier gemaskerde mannen, helemaal in het zwart gekleed, twee vlaggen van Spanje in de brand staken gevolgd door de verbranding van een grote foto van Juan Carlos I, de Koning van Spanje. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd op een La Diada maar ook dit keer werd er niets gedaan om het te voorkomen en werd er tevens luid geapplaudisseerd door het aanwezige publiek.

Ondanks alles ins de Catalaanse politie toch een onderzoek begonnen naar de incidenten op een feest-herdenkingsdag die verder zonder al te veel problemen verliep. Wel werd er door zo’n 10.000 mensen in het centrum van Barcelona gedemonstreerd tegen de Spaanse overheersing van Catalunya. Zo uitte men hun ongenoegen over het feit dat de nieuwe Catalaanse grondwet niet werd goedgekeurd vorig jaar en dat een rechtbank onlangs nog besloot dat voortaan op de scholen in Catalaanse ook in het Spaanse les gegeven moet worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)