Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Duitse inwoner van Estepona aangehouden voor het verwaarlozen van 25 honden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MALAGA – De politie heeft een Duitse inwoner van Estepona aangehouden omdat op zijn finca meer dan 25 honden werden gevonden die in slechte tot zeer slechte staat leefden. Het gaat om de Duitser Frank Wegener die door de agenten ter plaatse werd gearresteerd voor dierenmishandeling. De politie werd door diverse dierenorganisaties van de man op de hoogte gesteld waarna de Guardia Civil meteen actie ondernam.

Een van de initiatiefnemers van het aangeven van de Duitser was de Mirada Libre Estepona groep die opkomt voor de rechten van de dieren. Zij waren degenen die de politie verwittigde van de slechte leefomstandigheden van de 25 honden die op het landgoed/finca van de Duitser leefden. Uiteindelijk ging de politie tot actie over en werd de Duitser gearresteerd en werden de 25 honden overgebracht naar het El Paraiso asiel in Alhaurín de la Torre.

Er werd al langer geklaagd over de Duitser door diverse stichtingen die opkomen voor de rechten van de dieren. Blijkbaar “verzamelde” de man honden die op straat leefden om deze mee te nemen naar zijn woning. Daar werden veel honden aan hun lot overgelaten en waren diverse honden er slecht aan toe. De Duitse man gebruikte de honden blijkbaar om buiten supermarkten en winkels als dakloze geld in te zamelen.

Meteen na de aanhouding van de Duitser en de bevrijding van de honden moesten er negen dieren naar een dierenarts gebracht worden omdat ze op er heel erg slecht aan toe waren. Gelukkig gaat het nu iets beter met deze honden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. En ik Pariaso krijgen de honden dan 10 dagen tijd om geadopteerd te worden en na die 10 dagen worden ze ingeslapen als ze intussen niet geadopteerd worden……..Ze worden daar nog slechter behandeld, wienig of geen eten. In het “hotel” Paraiso mag je binnen maar in het “dodingsstation” mag niemand binnen, dat zegt genoeg zeker…..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!