Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Spanje heeft last van de mist, regen en sneeuw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Veel delen van Spanje hebben last van mist of dichte mist welke al eigenlijk sinds het afgelopen weekend het verkeer bemoeilijkt in het land. Het afgelopen weekend was het extra druk op de Spaanse wegen vanwege feestdagen en daarbij zijn 23 verkeersdoden te betreuren. Naast de mist die voor problemen kan zorgen voorspelt de Spaanse Weerdienst AEMET ook dat er weer regen en op de hoger gelegen plaatsen sneeuw aankomt.

Maandag werden de inwoners op veel plaatsen in het land wakker in de mist. Dat was onder andere het geval in en rondom Madrid waar op de M30 snelweg veel opstoppingen waren en zelfs een paar aanrijdingen plaatsvonden omdat het zicht minder dan 100 meter was. Ook grote delen van Castilla y Leon, Castilla la Mancha, Extremadura, Aragón en de in het binnenland liggende delen van Catalonië en Valencia en zelfs delen van Andalusië.

Ook op de Balearen en Canarische Eilanden heeft men te maken met bewolking en is er kans op regen. Datzelfde geldt ook voor vele andere regio’s in Spanje waar volgens de AEMET de regen en op de hoger gelegen plaatsen de sneeuw voor problemen kunnen zorgen. Daarnaast zullen de temperaturen flink gaan dalen tot wel 10 graden minder.

Mist is een weersverschijnsel waarbij kleine waterdruppeltjes in de lucht zweven als een aerosol, wat de zichtbaarheid beperkt. Mist kan zich vormen door afkoeling van zeer vochtige lucht (tot onder het dauwpunt) of door menging van koude met warme vochtige lucht. De vorming van mist hangt af van veel factoren, zoals luchtvervuiling, begroeiing, reliëf en de nabijheid van open water – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!