Torre Agbar in Barcelona opnieuw verkocht voor 142 miljoen euro maar niet voor een hotel

BARCELONA – De Torre Agbar in Barcelona is weer verkocht, dit keer echter niet om er een hotel van te maken maar weer kantoorruimtes, terug naar af dus. Enkele jaren geleden kocht Ermin Capital het kantorencomplex van de watermaatschappij Agbar om er samen met Westmont Hospitality Group een super de luxe hotel van te maken. Tot op de dag van vandaag heeft de gemeente echter nog geen vergunning gegeven en dus werd het gebouw weer verkocht.

De nieuwe eigenaar is Merlin Properties die de emblematische van kleuren veranderende toren gekocht heeft voor 142 miljoen euro, net zoveel als de aantal meters die de toren hoog is, dus 1 miljoen per meter. Merlin wil zo’n 15 miljoen euro gaan investeren om het gebouw beter om te toveren tot kantorencomplex.

De Torre Agbar werd in 2005 geopend door de toenmalige koning van Spanje en was jarenlang eigendom van de watermaatschappij Agbar. De toren is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel. Deze is 142 meter hoog, heeft 38 verdiepingen en heeft de vorm van een cilinder die vanaf de 26e verdieping overgaat in een koepel. De buitenwand is volledig bedekt met aluminium zonweringen van 120 bij 30 cm. Overdag weerkaatsen deze het zonlicht en ‘s-avonds worden deze door rode en blauwe led lampen verlicht. Doordat de toren omringd wordt door een greppel lijkt het net of deze vanuit de grond omhoog is geschoven.

In 2013 werd de toren gekocht door Ermin Capital gekocht om er een luxe hotel van te maken behorende tot de Westmont Hospitality Group. Toen de huidige burgemeester Ada Colau aan de macht kwam werden er geen vergunningen meer afgegeven voor nieuwe hotels. Tot op de dag van vandaag heeft de investeringsgroep geen toestemming gekregen voor een hotel en dus werd besloten het gebouw te verkopen – (Remco Stoffer)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit nieuwsbericht/artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we nu ook een eigen FORUM hebben!