Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Eerste pop-up winkels van Ikea in het centrum van Barcelona en Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ikeaBARCELONA/MADRID – Ikea gaat voor het eerst in Spanje twee pop-up winkels openen, een in het centrum van Barcelona en in het centrum van Madrid. Beide tijdelijke winkels zullen tussen 21 en 30 oktober van 10:00 tot 21:00 uur geopend zijn. Ikea zal niet alleen nieuwe en exclusieve producten te koop aanbieden maar ook workshops organiseren waar geïnteresseerden zich voor in kunnen schrijven.

Ikea heeft in andere landen ook al geëxperimenteerd met de zogenaamde tijdelijke pop-up winkels en dat bleek een succes. Nu komt dat idee ook voor het eerst naar Spanje waar Ikea aan de Calle Comerç nummer 17 in de populaire wijk El Born van Barcelona en aan de Calle San Cayetano nummer 5 hartje centrum Madrid twee winkels zal openen. Mochten de pop-up winkels een succes worden, iets wat ongetwijfeld zal gebeuren, dan sluit Ikea niet uit dat er op meer plaatsen in het land tijdelijke pop-up winkels zullen verschijnen.

De pop-up winkels zullen elke dag (behalve zondag) tussen 10:00 en 21:00 uur hun deuren openen en de klanten kunnen exclusieve kerstinkopen doen of andere producten aanschaffen waarvoor men normaal gesproken naar de grote Ikea winkels moet gaan. De exclusieve producten in de pop-up winkels zijn volgens Ikea in geen enkele andere Ikea in Spanje te vinden waardoor een bezoekje wellicht meer dan waard is.

Lees ook eens: Het grote Ikea in Spanje verhaal

Workshops (talleres)

Naast exclusieve producten om te kopen zal Ikea ook diverse workshops houden waarbij er gepraat wordt over het ontwerpen en werken met verschillende Ikea producten. Zo zijn er in Barcelona workshops op vrijdag 21 oktober (Happy Projects Design), op maandag 24 oktober (Una mama diseñadora), dinsdag 25 oktober (Yonolotiraria), op woensdag 26 oktober (Mamicrafter), op donderdag 27 oktober (Cocoloko) en op vrijdag 28 oktober (Mariona Handmade). Alle workshops vinden plaats om 12:00 en om 18:00 uur en men kan zich via deze website inschrijven. In Madrid zijn er weer andere workshops die hier te vinden zijn.

20 jaar in Spanje

Ikea wil met de pop-up winkels onder andere vieren dat de Zweedse meubelgigant 20 jaar geleden de eerste winkel opende op het vasteland van Spanje. Dat gebeurde toen in Badalona, nabij Barcelona in 1996 en datzelfde jaar in Alcorcón nabij Madrid. De eerste echte winkel werd echter al in 1978 geopend op het Canarische Eiland Gran Canaria gevolgd door een winkel op Tenerife in 1981. Inmiddels heeft Ikea 16 vestigingen op de eilanden en vasteland samen en zijn er plannen voor vele nieuwe winkels waaronder in Alicante, Tarragona, Girona, Granada etc.

Sinds kort is Ikea ook begonnen met de verkoop via internet maar slechts bij twee winkels, in Valencia en Barakaldo in Vizcaya. De komende weken/maanden komen daar nog vele andere winkels bij waarna eigenlijk in december het via internet kopen bij alle Ikea vestigingen van Spanje mogelijk moet zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!