Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

20 jaar gevangenisstraf voor moordenaar van 17 jarige Marta del Castillo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

SEVILLA – (Remco Stoffer) Na jaren van wachten en maanden van rechtszaken heeft Miguel Carcaño, de moordenaar van de 17 jarige Marta del Castillo, 20 jaar gevangenisstraf gekregen. Aangezien Miguel al drie jaar in de cel zit, zal de jonge moordenaar nog eens 17 jaar achter de tralies zitten. Mede verdachten, zijn broer, de vriendin van zijn broer en een goede vriend zijn vrijgesproken.

De ouders van de verdwenen, vermoorde en nooit teruggevonden Marta del Castillo kunnen het bijna niet geloven, slechts 20 jaar cel voor de moord op hun dochter. Daarnaast zijn de andere verdachten vrijgesproken! “Er is geen recht meer in deze wereld” aldus de vader van Marta na de uitspraak.

Gevangenisstraf

De inmiddels 21 jarige Miguel Carcaño heeft toegegeven dat hij, per abuis, zijn ex-vriendin de 17 jarige Marta, om het leven heeft gebracht. Miguel heeft daarnaast ook zijn broer Francisco Javier Delgado, de vriendin van zijn broer María García, zijn goede vriend Samuel Benítez en de minderjarige Javier, bekend als el Cuco, bij de zaak betrokken. Volgens Miguel heeft hij weliswaar Marta om het leven gebracht maar waren de anderen verantwoordelijk voor de verdwijning van het lichaam van Marta.

Tot nu toe, drie jaar later, is het lichaam van de 17 jarige Marta del Castillo, ondanks veel speurtochten en onderzoeken, nog steeds niet gevonden. Ook tijdens de rechtszaak werd er herhaaldelijk gevraagd waar het lichaam van Marta is maar niemand, geen een van de verdachten, wilde of kon daar antwoord op geven.

Wat is er gebeurd?

Volgens de uitspraak van de rechter is het volgende gebeurd op die bewuste 24 januari 2009. Rond 20.40 uur kwamen Miguel en Marta in het appartement in de Calle Léon XIII in Sevilla. Vanwege een relatie die beiden vroeger hadden en vanwege het feit dat Marta waarschijnlijk geen relatie meer met Miguel wilde hebben, pakte de toen 19 jarige Miguel een asbak en sloeg hij herhaaldelijk op Marta in waardoor de 17 jarige overleed.

Niet veel later kwam de 15 jarige El Cuco aan in het appartement aangezien Miguel en hij eerder al hadden afgesproken. Na een discussie over wat er gebeurd is en wat beide jongens moesten doen, werd besloten om alles schoon te maken, de spullen van Marta bij elkaar te pakken en het lichaam van het meisje in een rolstoel naar buiten te rijden om het lichaam te verstoppen. Dit gebeurde rond 22.15 uur. Sindsdien is het lichaam van Marta nooit meer gezien en weet niemand waar zij is.

Volgens de rechtbank hebben de andere verdachten niets met de zaak te maken, althans niets wat bewezen kan worden. Toch zijn er schijnbaar meerdere bewijzen en getuigenverklaringen die het tegendeel bewijzen maar daar heeft de rechtbank schijnbaar geen rekening mee gehouden.

Op deze pagina van 20 Minutos staat een chronologische volgorde van wat er precies allemaal gebeurd is in de verdwijning van Marta del Castillo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)