Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Nederlandse ambassade bijna verstopt achter de mist in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Het is al enkele dagen behoorlijk mistig in de hoofdstad van Spanje Madrid en de hoogste gebouwen zitten al enkele dagen in de vroege ochtenduren verstopt boven de mistlaag. Als je de hieronder geplaatste foto’s ziet dan ziet het er spectaculair uit en de werknemers die in de bovenste verdiepingen werkten hadden het gevoel dat ze in de wolken zaten. Het gaat in dit geval om de Cuatro Torres die samen een Business Area vormen langs de Paseo de la Castellana in de La Paz wijk in Madrid.

De vier wolkenkrabbers van Madrid zijn de hoogste gebouwen (op het hotel Bali in Benidorm na) van Spanje en gezien het feit dat Madrid tevens de hoogst gelegen hoofdstad van Europa is op  meer dan 600 meter hoogte, heeft men er vaak te maken met extreme weersomstandigheden. Daar waar de vier wolkenkrabbers normaal verstopt zitten achter een laag smog, was het nu de beurt aan de dikke mist die al enkele dagen vele delen van Spanje in zijn ban heeft.

De Cuatro Torres Business Area bestaan uit vier wolkenkrabbers, te weten de Torre de Cristal met 249 meter hoogte en 52 verdiepingen, de Torre Cepsa met 248 meter hoogte en 45 verdiepingen, de Torre PwC met 236 meter hoogte en 58 verdiepingen en de Torre Espacio met 230 meter hoogte en 57 verdiepingen.

In het merendeel van de gebouwen zitten kantoren waaronder ook de Nederlandse Ambassade die op de 36e en 37e verdieping te vinden is van de Torre Espacio. De Nederlandse Ambassade lag niet hoog genoeg om boven de mistlaag uit te komen en zat daar dus onder maar het blijft natuurlijk spectaculair om te zien – (Remco Stoffer)

El aterrizaje que quiso ser y no fue #silenthill #niebla #madrid

A post shared by Mónica Quintana (@monicaquintana.es) on

The missing tower #niebla #madrid #silenthill

A post shared by Mónica Quintana (@monicaquintana.es) on

Vista de hoy desde la planta 49 de la Torre PwC con Madrid bajo las nubes #Madrid #Niebla #a3msobreelcielo

A post shared by Javi Morán (@jvrmoran) on

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Bijzondere, beetje bizarre foto’s. Madrid…. daar vallen veel europese hoofdsteden bij in het niet lijkt me.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!