Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Weeralarm Spanje vanwege eerste koudegolf en kans op sneeuw aan de Middellandse Zee

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst AEMET heeft een weeralarm uitgegeven voor praktisch heel Spanje vanaf dinsdag tot en met vrijdag, een periode waarin Spanje te maken krijgt met de eerste koudegolf van dit jaar. Het afgelopen weekend was het al erg koud op veel plaatsen in het land maar vanaf deze dinsdag zal het pas echt koud gaan worden waarbij de temperaturen niet boven de 5 graden gaan komen ‘s-nachts. Als we de voorspellingen moeten geloven is er zelfs kans op sneeuw op de stranden langs de Middellandse Zee en op de Balearen.

“La peor parte está por llegar” ofwel het ergste zit er nog aan te komen, zo omschrijft men in de Spaanse media het weer voor de komende dagen in Spanje. De eerste koudegolf van 2017 zit er aan te komen waarbij het kwik op veel plaatsen niet boven de 5 graden zal uitkomen ‘s-nachts en kan dalen tot wel -15 graden zoals in de Pyreneeën waar men tevens veel sneeuw verwacht vanaf 600 meter hoogte. Datzelfde geldt ook voor de bergachtige gebieden (Cordillera Cantábrica) in Cantabrië en Asturië en het Iberisch Randgebergte.

Lees ook: De ergste koudegolven en sneeuwbuien waar Spanje mee te maken heeft gehad

Ook langs de Middellandse zee zal het flink kouder gaan worden en maakt de wind het alleen maar erger. Niet alleen zal er een ruwe zee zijn met golven tot 5 meter hoogte maar de gevoelstemperatuur zal ook flink dalen door de harde windstoten. Daarnaast dalen de temperaturen ook langs de Middellandse Zee waarbij men zelfs schrijft over de mogelijkheid van sneeuw of water sneeuw op de stranden en in de binnenlanden waar het normaal gesproken kouder is. Datzelfde geldt ook voor de Balearen eilanden maar zeker niet voor de Canarische Eilanden die gevrijwaard zijn van de koudegolf. Het zal daar echter wel bewolkt zijn met kans op lichte neerslag.

Middellandse Zee

Zoals al eerder vermeld is er kans op sneeuw aan de Middellandse Zeekust in onder andere Catalonië, Comunidad Valenciana, Murcia en Andalusië waarbij ook de stranden en hoger gelegen delen in het binnenland van Mallorca te maken kunnen krijgen met sneeuw op dinsdag, woensdag en donderdag. Het gaat hier niet om enorme hoeveelheden zoals in de Pyreneeën, Picos de Europa, Iberisch Randgebergte of Sierra Nevada maar wel om een witte laag. Deze zal zeker te merken zijn in de koudere binnenlanden van de deelstaat Catalonië maar ook in provincies Castellón, Alicante, Murcia, Almería, Granada, Málaga en Cádiz – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. Klaag niet…. Als het zo is dan is het zo. Niets aan te doen, of er niet heen gaan!
  En 42 graden?! Haha ja bij de kachel zeker???
  Gaat het hier om taalfouten? Niet zo belangrijk dacht ik zo. Het gaat toch om het weer?!

 2. “…sneeuw aan de Middellandse Zeekust in onder andere Catalonië, Comunidad Valenciana…”

  En ik wou al zo lang graag sneeuw zien, is jaaaaren geleden, dus wat doe ik? Ik boek ’n tripje naar de Sierra Nevada, morgen vertrek ik, had evengoed thuis kunnen blijven dan, als aan de Middellandse zeekust in de Comunidad Valenciana gaat sneeuwen.
  Nahja, we zien wel, is toch leuk meegenomen, misschien kruip ik zelfs nog eens op de skilatten. 🙂

 3. “Zoals al eerder voorspeld vermeldt….”
  Het eerste is een voltooid deelwoord, het tweede daarentegen is een onv. teg. tijd en heeft dus een andere uitgang.
  Mensen, tracht toch eens die taalfouten te vermijden!

 4. Voor een
  N maandje in Benidorm, gelukkig is het hier in de zon toch nog 18 gr. Een beter klimaat dan in Nederland voor onze botten.

 5. Deze winter is niet te vergelijken met vorige jaren. We zitten in Orihuela Costa en nu hebben we wel zeer veel wind maar vanaf de middag wordt het toch wel 18 graden.
  Het is toch veel beter dan in België want daar is het maar 3 graden in de dag en snachts – 5 graden>;

  1. Ik tekende gister/eergister 21º op in Orihuela Costa (in ’t zonnetje welteverstaan).
   Veel wind is er hier sowieso praktisch altijd.

 6. Bah, wat jammer zo’n grof taalgebruik: “rot op” op zo’n leuk, informatief en pretentieloze website.
  Het vervuilt het vrolijke om helemaal nada.
  Mooie wintermaanden allemaal!

 7. Veel beter koud en zonnig dan die veel te hete zomers waarbij de meerderheid een hele dag binnenzit met de airco op volle toeren. Wij hebben gelukkig de mogelijkheid om tijdens de zomer buiten Spanje te verblijven en te genieten en buiten te komen met normale temperaturen.

  1. Volgens mij is deze reactie enkel en alleen jaloezie.Want wij blijven in de zomer niet binnen.Wij leven zeker 8 maanden buiten.En voor de gezondheid is dit een veel beter klimaat.We hebben er nog geen dag spijt van gehad.Wie liever in een koud en vochtig klimaat leeft,wel blijf daar dan,maar geef niet zo’n commentaar.

   1. Jaloezie, hoe dom kun je wel zijn, ik ben echt wel jaloers op diegenen die ganser dagen binnen zitten met de airco op terwijl het buiten pertinent 35 graden of meer is, echt om jaloers op te zijn hahaha.

 8. ik woon hier al 18 jaar en wil hier niet meer weg dit is mijn thuis en het is gewoon zalig weer, en dan nu een beetje kouder vind ik leuk bij het warme kacheltje in orxeta alicante een dorpje in de bergen maar ook dicht aan zee het is hier gewoon heel het jaar door lente en zomer wat wil een mens nog meer

 9. Ik woon in Benidorm en op dit moment is het heel zonnig met een temperatuur rond 20 gr …..ik blijf toch wel liever in Spanje …..en neem af en toe de bewolking voor lief ….niks geen verwarming of sneeuw bah bah bah

 10. We moeten niet klagen, amper 4 daagjes ……in Belgie is het ander koek.
  Positief bekijken, ik kan mn nieuwe laarzen aan..

 11. Ik zit hier ( Almuñécar – Andalusie ) al heel Januari buiten, in zwembroek, vanochtend om 10H30 was het al 33° in de zon, dus lekker buiten ontbijten. Zo’n vaart zal het hier niet lopen, denk ik 🙂

 12. Nog even en we kunnen in Ned: overwinteren , in Spanje en Portugal is het ook niet meer wat het was ,kan me nog herinneren dat we met kerst en in Jan: buiten zaten in badpak en konden douchen, zo warm was het toen. Jammer.

  1. Het weer is altijd nog beter dan in Nederland! Nu zitten we nog heerlijk in de zon met 20 gr onder de veranda in Càlig (Castellon).

  2. Flauw….. ik kan mij zoveel herinneren… is het in Spanje niet naar je zin…. rot dan op…. deze week was het in het zonneke nog 42 °……. als ge 3 maanden “slecht” weer hebt en 9 maanden schitterend….. wat kan een mens nog meer verlangen ?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!