Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Geteisterde paseo Fuengirola wordt eindelijk opgeknapt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MÁLAGA – (Inspanje.nl) De Centrale overheid zal nog dit jaar starten met een grote opknapbeurt van de paseo marítimo in de zone Carvajal van de populaire vakantieplaats Fuengirola. Het gaat om de vierde fase van een totale renovatie van de paseo die al sinds 2004 stil ligt, tot grote ergernis van de bewoners van Carvajal.

Volgens burgemeester Esperanza Oña werden de werkzaamheden aan de boulevard in haar stad gestaakt toen José Luis Rodríguez Zapatero aan de macht kwam en zijn regering de licentie voor de bouwwerkzaamheden introk.

‘Magnifiek’

Oña, zelf van de PP, kwalificeerde het bericht over de herstart van het project als ‘magnifiek’ en benadrukte het ‘verschil in behandeling’ tussen de huidige en de voorgaande regering.

Al op 3 januari stuurde ze een brief naar Miguel Angel arias Cañete, minister van Milieu, met het verzoek om een ontmoeting. Slechts één week later kreeg ze antwoord en op dinsdag sprak Oña met Federico Ramos de Armas, staatssecretaris van Milieu.

Gaten

De werkzaamheden aan de door de elementen geteisterde boulevard starten zo spoedig mogelijk. In zowel de muren die de boulevard van het strand scheiden als in de stoepen zitten vele gaten, de stoepen zijn te smal en het geheel is niet representatief voor een badplaats in een modern land als Spanje dat aantrekkelijk wil zijn voor internationale toeristen.

Het gaat om het gedeelte tussen de scheiding met de gemeente Benalmádena tot restaurant El Bote, een totaal van 1.680 meter. Het totale oppervlak dat hersteld gaat worden beslaat 37.647 vierkante meter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)