Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Grote vuurbal gezien boven Toledo, Granada en Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

SEVILLA – Terwijl de maan groter was dan ooit tevoren hebben astronomen tevens een ander fenomeen waargenomen in de lucht boven de provincies Toledo, Granada en Sevilla. In dit geval ging het om een zogenaamde vuurbal die in de nacht van maandag op dinsdag met 110.000 kilometer per uur door de lucht suisde. In dit geval ging het om een fragment van de komeet Encke die 108 kilometer boven de aarde zweeft.

Veel mensen zullen het fenomeen van de vuurbal niet gezien hebben maar wellicht zijn er inwoners van Toledo, Granada en Sevilla geweest die in de nacht van maandag op dinsdag naar de grote maan zaten te kijken en plots iets door de lucht zagen vliegen. In dit geval ging het om een fragment van de Enckle komeet die 108 kilometer boven de aarde zweeft en met 110.000 kilometer per uur door de ruimte trekt.

De vuurbal of in het Spaans “bola de fuego” kon ontstaan als gevolg van de botsing met de atmosfeer van het fragment van de komeet Enckle. Het fenomeen was waarneembaar rond 3:55 uur maandagnacht waar de vuurbal als eerste zichtbaar was in het noorden van de provincie Granada en daarna richting de provincies Jaém, Toledo en uiteindelijk Sevilla bewoog – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!