Grote vuurbal gezien boven Toledo, Granada en Sevilla

SEVILLA – Terwijl de maan groter was dan ooit tevoren hebben astronomen tevens een ander fenomeen waargenomen in de lucht boven de provincies Toledo, Granada en Sevilla. In dit geval ging het om een zogenaamde vuurbal die in de nacht van maandag op dinsdag met 110.000 kilometer per uur door de lucht suisde. In dit geval ging het om een fragment van de komeet Encke die 108 kilometer boven de aarde zweeft.

Veel mensen zullen het fenomeen van de vuurbal niet gezien hebben maar wellicht zijn er inwoners van Toledo, Granada en Sevilla geweest die in de nacht van maandag op dinsdag naar de grote maan zaten te kijken en plots iets door de lucht zagen vliegen. In dit geval ging het om een fragment van de Enckle komeet die 108 kilometer boven de aarde zweeft en met 110.000 kilometer per uur door de ruimte trekt.

De vuurbal of in het Spaans “bola de fuego” kon ontstaan als gevolg van de botsing met de atmosfeer van het fragment van de komeet Enckle. Het fenomeen was waarneembaar rond 3:55 uur maandagnacht waar de vuurbal als eerste zichtbaar was in het noorden van de provincie Granada en daarna richting de provincies Jaém, Toledo en uiteindelijk Sevilla bewoog – (Remco Stoffer)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit nieuwsbericht/artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we nu ook een eigen FORUM hebben!