Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

HEMA heeft vierde winkel in Madrid geopend en wil tot 2018 nog eens 15 winkels openen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – De HEMA heeft afgelopen 14 december haar vierde winkel in Madrid geopend. De inmiddels vijfde winkel in Spanje ligt in de Calle del Carmen nummer 20 en komt bij de drie overige winkels in de Spaanse hoofdstad en bij de winkel in Barcelona. Bij de opening van de nieuwste HEMA in Madrid werd al medegedeeld dat de Nederlands/Britse keten nog voor 2018 tenminste 15 nieuwe winkels wil openen in Spanje waarmee het totaal in dat jaar op 20 moet komen. Daarnaast wordt er gesproken over een distributiecentrum in het noorden van Spanje waardoor de rookworsten en tompoezen wellicht een stapje dichterbij komen.

Madrid heeft er een nieuwe HEMA bij, de vierde van de stad. Deze winkel is gelegen aan de Calle del Carmen nummer 20 en komt bij de winkels die reeds gelegen waren in Calle Fuercarral 140, Calle de Orense 15 en Calle del Conde de Penalver 12. Daarnaast heeft de HEMA sinds iets minder dan een jaar haar eerste winkel in Barcelona geopend in de Calle de Portaferrissa 16, een zijstraat van de Ramblas.

Volgens de HEMA zelf worden de winkels door de Spanjaarden erg goed ontvangen en vindt men de producten erg leuk om te kopen. Uiteraard gaan de in Spanje wonende Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen erg graag naar de HEMA maar dat is voor de winkelketen niet de belangrijkste doelgroep. Voor de internationale HEMA vestigingen is Spanje op dit moment een prioriteit en men is van plan om nog veel winkels bij te gaan bouwen.

Nog voor het einde van 2018 wil de HEMA er 15 winkels bij gaan bouwen waardoor het aantal winkels, inclusief de huidige 5 winkels, op 20 winkels zal komen te staan. De nieuwe winkels moeten op centrale punten komen te liggen in de belangrijkste winkelstraten in diverse steden maar ook in winkelcentra in onder andere Madrid en Barcelona.

Daarnaast moet er in principe een nieuw distributiecentrum gebouwd gaan worden in het noorden van Spanje waarmee men dan winkels in Frankrijk en Spanje kan gaan bevoorraden. Dat zou eventueel een logistiek probleem voor koelingsproducten en verse producten kunnen oplossen waardoor er een toekomst is voor rookworsten, taarten en tompoezen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Voorlopig zal dat niet gaan gebeuren. Men is wel bezig met een tweede winkel in Barcelona maar een geschikte lokatie moet nog gevonden worden. Daaranast is een Hema in Spanje dichtbij helemaal niet zo leuk … je wordt als eerste langs de koekjes, zoetigheden, chips etc geleid om dan pas de rest vand e winkel te bekijken haha 😉

 1. Geweldig.We waren voor een weekje terug in Madrid. Rookworst kende ze nog niet maar het Brabants roggebrood wel en de kerstkransjes. Geweldig. Hopelijk komt er eentje in Alicante (stad) Wij, en zeer zeker heel veel mensen zullen komen, al zeker voor de beroemde Rookworst. Breng dan a.u.b. de taart en tompoezen mee. We hebben hoop.
  Veel succes Hema en misschien tot in Alicante.

  Mevr. M.Verheijen-Wijnans

 2. Dank voor dit informatieve artikel !
  Ik hoop werkelijk, dat men in Palma de Mallorca ook een vestiging zal openen.
  Succes verzekerd !

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!