Weeralarm voor de provincie Alicante vanwege slechte weer met veel regen

ALICANTE – De provincie Alicante zal de komende dagen te maken krijgen met extreem slecht weer met veel regen en harde windstoten. De Spaanse weerdienst AEMET heeft een weeralarm afgegeven voor vrijdagmiddag/avond en zaterdagmorgen waarbij er op sommige plaatsen tegen de 200 liter regenwater per vierkante meter kan vallen. Deze hoeveelheid regen zorgde enkele weken geleden in de provincie Málaga voor veel overstromingen.

Het gaat slecht weer worden de komende dagen aan de Costa Blanca waarbij er volgens de Spaanse weerdienst AEMET in 12 uur tijd op veel plaatsen tussen de 150 en 200 liter regenwater per vierkante meter kan gaan vallen. Als de voorspellingen kloppen zal dat voor overstromingen gaan zorgen waarbij wegen, garages, parkings, woningen etc. blank komen te staan en met extreem voorzichtig moet zijn met de straat opgaan.

Het weeralarm geldt voor de provincie Alicante en het zuiden van de provincie Valencia waar vrijdagmiddag/avond tot zaterdagmorgen in 12 uur tijd veel regen zal vallen. Naast de regen voorspelt men ook hevige windstoten van meer dan 90 kilometer per uur waardoor de zee ook erg ruw zal worden met hoge golven. Deze wind zal overigens ook te merken zijn in de rest van de provincie Valencia en Castellón – (Remco Stoffer)

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. vandaag en gisteren bijna gans de dag regen en wind de temperatuur is ong 15°
  deze nacht en morgenvroeg zwaar onweer boven El Campello met bakken regen

 2. Hier in La Zenia komt het water met bakken uit de hemel.
  Donder en Bliksem.
  Veel wateroverlast op sommige plaatsen.

  1. Hoe is het weer nu in Torrevieja, dat is dicht bij La Zenia, is daar ook zo veel wateroverlast, is het daar dan ook met bakken uit de hemel gekomen ??
   Zou graag naar Torrevieja komen, wat is uw raad mensen ??
   Welke kleding breng ik mee ??

 3. We overwinteren in Murcia bij Mazarron. Het weer is hier bar en boos. Enorm veel regen, zware windstoten en overlast van het vele water.ntemperatuur is nog aangenaam. Maar pas op! Straten zijn deels al ondergelopen. Maar we blijven toch positief, volgende week wordt het beter!

 4. Ik ben voor het ogenblik nog in België,maandag vertrek ik naar Alicante.
  Mijn vriend die ginder woont heeft me al verwittigd dat ik warme kledij moet meebrengen en zeker een regenscherm.
  Het was angstaanjagend deze nacht,echt noodweer.
  Een verwittigd persoon is er twee waard,ik vertrek dus met winterkledij naar het zuiden.
  Vriendelijke groeten.

 5. ik heb 20 jaar in Spanje gewoond en heb daar uiteraard nog veel vrienden, het is fijn om via deze weg op de hoogte gehouden te worden wat het weer betreft, want dat is toch steeds een terugkomend onderwerp in de gesprekken, dank je wel voor deze informatie

  Groetjes

  Marie-anne

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit nieuwsbericht/artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we nu ook een eigen FORUM hebben!