Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Koufront in Spanje in beeld (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Veel Nederlanders en Belgen geloven het niet maar Spanje heeft al enkele dagen te maken met flinke kou, sneeuw en slecht weer. Vanaf deze dinsdag echter komt daar nog een schepje bovenop met de komst van een koufront waarbij de temperatuur kan dalen tot wel -15 graden en niet hoger komt dan 5 graden. Dit geldt dan hoofdzakelijk voor de gebieden weg van de Middellandse Zee waar de zon schijnt en er aangename temperaturen zijn. Maar ook dat kan veranderen nu er zelfs sneeuw op de stranden is voorspeld.

Om het een en ander toe te lichten en om te laten zien dat het op veel plaatsen in Spanje toch echt wel heel erg koud is, een overzicht van diverse foto’s gemaakt door willekeurige gebruikers van Instagram en Twitter. Op sommige plaatsen is meer dan anderhalve meter sneeuw gevallen en zijn de straten onbegaanbaar. Vanwege de lage temperaturen zijn er ijsplakken gevormd wat het autorijden erg gevaarlijk maakt. Dat geldt dan voornamelijk voor de bergachtige gebieden zoals in de Pyreneeën in Catalonië en Aragón maar ook in de Picos de Europa, het Iberisch Randgebergte en de Sierra Nevada.

Dus, vanaf deze dinsdag is de kans groot dat het ook bij jou in Spanje erg koud kan worden met kans op sneeuw op plaatsen waar dat niet zo normaal is. Mocht je foto’s kunnen maken van bijvoorbeeld sneeuw op het strand, dan mag je deze altijd naar ons sturen zodat we deze plaatsen – (Remco Stoffer)

Snow snow snow everywhere. Finally proper winter #nature #winter #snow #nature_perfection #wonderful_places

A post shared by Sylwia Olichwiruk (@sylwia_o) on

#llorts #andorra #pireneos #snow #nieve #mountain #montaña #winter #invierno

A post shared by Silvia Portese (@silviaportese) on

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hola Mr John
   Overwinteraars in Spanje gaan niet voor niks daar naartoe
   Die gaan voor de zon !!
   Ik zit in Nederland
   Heb al kunnen genieten van deze beelden
   En ik gun die overwinteraars de ZON ☺
   U toch ook ??

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!