Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Aantal Airbnb boekers in Spanje met 82 procent gestegen in 2016 naar 5,4 miljoen gebruikers

MADRID – Dat het goed gaat met het online verhuurplatform Airbnb is inmiddels wel bekend. Ondanks het feit dat de verhuur van privé appartementen, huizen etc. in sommige steden zoals Barcelona voor problemen zorgt, is het aantal gebruikers van Airbnb in Spanje met 82% gestegen in 2016 naar 5,4 miljoen boekingen. 2,8 miljoen van hen waren Spanjaarden die of in eigen land of in het buitenland een accommodatie boekten.

Sinds de oprichting van de Amerikaanse verhuurwebsite in 2008 zijn er 11 miljoen vakantiegangers geweest die gebruik hebben gemaakt van de diensten in Spanje. Op dit moment heeft Airbnb 187.000 accommodaties zoals huizen, appartementen etc. in Spanje in de verhuur waarbij 70% zich buiten de typische toeristische gebieden van Spaanse steden bevinden.

Gedurende 2016 waren er 2,8 miljoen Spanjaarden die gebruik hebben gemaakt van de diensten van het online verhuurplatform zowel in eigen land alsook in het buitenland. Dat is het dubbele aantal dan in 2015 toen dat er nog 1,4 miljoen waren.

De gemiddelde leeftijd van een Spaanse verhuurder die gebruik maakt van de Airbnb services is 42 jaar en verdient gemiddeld 3.300 euro per jaar met de verhuur van zijn/haar accommodatie gedurende ongeveer 36 nachten. De gemiddelde leeftijd van vakantiegangers in Spanje is 35 jaar waarbij men gemiddeld 4,3 nachten ergens verblijft.

Barcelona is de meest geliefde stad om in een Airbnb accommodatie te verblijven met 1.240.000 vakantiegangers in 2016, 40% meer dan in 2015. Madrid mocht 642.000 huurders ontvangen, een 70% meer dan gedurende 2015. Airbnb heeft niet bekendgemaakt hoeveel huurders er waren in andere steden en wat het bedrijf zelf heeft verdient in 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!