Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Lente wandelen op Mallorca tijdens het tweede “Mallorca Walking Event” La Primavera

PALMA – In navolging van de reeds succesvolle Wandelvierdaagse in Marbella elke herfst (in oktober) heeft Mallorca nu ook alweer voor het tweede jaar een eigen wandelevenement maar dan in de lente. De tweede editie van dit vierdaagse wandelevenement zal dit jaar plaatsvinden tussen 6 en 9 april aanstaande. Het is een mooie gelegenheid om op een sportieve manier te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft op het eiland Mallorca.

Er zijn door de organisatie mooie routes uitgezet van 12.5, 20 en 30 kilometer, op deze manier kan elke deelnemer kiezen wat zijn of haar beste route is. Tijdens de dagelijkse routes kan men genieten van prachtige vergezichten vanaf de bergen naar de zee en de rest van het eiland en is het een mooie manier om Mallorca eens vanaf een andere kant te leren kennen. Daarnaast staat Mallorca bekend om de mooie lente wandelingen die men kan maken met alle bomen die beginnen te bloeien en de aangename temperaturen. Bekijk hier de routes.

De wandelingen vinden plaats in en rondom de plaats Paguera, in de gemeente Calvià. De wandelroutes lopen door het Tramuntana gebergte, een door UNESCO uitgeroepen erfgoed van de mensheid. Elke dag kan men routes van 12.5, 20 of 30 kilometer lopen, routes die zo zijn uitgedacht dat elke normale wandelaar deze kan afleggen. Elke dag beginnen de wandelingen om 9:00 uur waarbij onderweg gerekend kan worden op eventuele medische hulp indien nodig.

De Mallorca Walking Event wordt vanuit Nederland ondersteund door onder andere reisorganisatie OAD die dan ook pakketreizen heeft en de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De deelname kost voor alle vier de dagen 45 euro maar het is ook mogelijk om losse wandelingen te lopen voor 13 euro per stuk. Klik hier om je in te schrijven.

Aangezien in april de temperaturen heerlijk mild zijn, niet te warm en niet te koud, is het ideaal wandelweer, iets wat duizenden wandelaars vanuit de hele wereld al weten aangezien er altijd veel gewandeld wordt in april en mei. Dus voor eenieder die tijd en zin heeft om op een gezellige maar sportieve manier het eiland Mallorca te leren kennen is de Mallorca Walking Event ideaal. Meer informatie kan gevonden worden op de officiële website van het evenement.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!