Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Aanhoudingen bij vleesproducent die combinaties van varkensvlees en vetten als rundvlees verkocht in Spanje

MADRID – De Guardia Civil heeft veertien personen aangehouden in een zaak waarbij een producent van vleesproducten voor de eigen merken producten van diverse supermarktketens in Spanje een combinatie van varkensvlees met toegevoegde vetten verkocht als rundvlees. Dat deed het bedrijf blijkbaar al sinds 2002 en al die jaren wist het bedrijf op een slimme manier de controles goed door te staan.

Volgens het bedrijf zelf gaat het om een misverstand en werden de etiketten verkeerd gedrukt bij veel producten. Uiteraard geloofd de politie dat niet en dus werden er 14 personen aangehouden en diverse bedrijven onderzocht waarbij grote hoeveelheden vlees in beslag werden genomen. Het gaat om de grote industriële slager Eurofrits in Burgos (Castilla y León) die aan diverse, niet nader genoemde supermarktketens, vleesproducten leverde.

Volgens de Seprona agenten van de Guardia Civil stond er op de etiketten dat de vleesproducten rundvlees bevatten maar in realiteit dat vervangen was door varkensvlees gecombineerd met toegevoegde vetten en in sommige gevallen soja. De agenten zijn in 2015 met het onderzoek begonnen maar men denkt dat deze frauduleuze praktijken al zijn uitgevoerd sinds het jaar 2002.

Het gaat bijvoorbeeld om hamburgers, gehaktballen, schnitsels, etc. die uit rundvlees horen te bestaan en ook dusdanig verkocht worden maar uiteindelijk soms zelfs minder dan 25% rundvlees bevatten en de rest varkensvlees, vetten en zelfs soja (iets wat je meer vindt in vegetarische producten). Deze vleesproducten werden alleen in Spanje verkocht maar wel op landelijk niveau dankzij de productie voor eigen merken van de supermarktketens.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!