70 mensen vergiftigd door ontsnapping van chloorgassen in San Sebastián

SAN SEBASTIÁN – (Redactie) Meer dan 70 mensen hebben een vergiftiging opgelopen na de ontsnapping van chloorgassen uit een gezondheidscentrum in San Sebastián. Veertien onder hen moesten volgens de hulpdiensten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht. De overigen werden in de Noord-Spaanse kuststad door verplegend personeel geholpen. Het ongeval gebeurde in een centrum voor thalassotherapie (zeewatertherapie) aan het La Concha-strand.

Volgens het centrum had een leverancier per vergissing een chloortank met reinigingsproducten gevuld. Dat heeft het ontstaan van giftige gassen veroorzaakt. Het gezondheids- en fitnesscentrum en enkele hotels in de omgeving moesten ontruimd worden.

De gasten van de geneeskrachtige badinstelling vluchtten in sport- of zwemkledij naar buiten. De chloorgeur was over de hele binnenstad van de Baskische stad te ruiken.

×

Meld je aan en ontvang het laatste Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het laatste Spanje nieuws direct in je e-mail inbox. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.