Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

70 mensen vergiftigd door ontsnapping van chloorgassen in San Sebastián

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

SAN SEBASTIÁN – (Redactie) Meer dan 70 mensen hebben een vergiftiging opgelopen na de ontsnapping van chloorgassen uit een gezondheidscentrum in San Sebastián. Veertien onder hen moesten volgens de hulpdiensten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht. De overigen werden in de Noord-Spaanse kuststad door verplegend personeel geholpen. Het ongeval gebeurde in een centrum voor thalassotherapie (zeewatertherapie) aan het La Concha-strand.

Volgens het centrum had een leverancier per vergissing een chloortank met reinigingsproducten gevuld. Dat heeft het ontstaan van giftige gassen veroorzaakt. Het gezondheids- en fitnesscentrum en enkele hotels in de omgeving moesten ontruimd worden.

De gasten van de geneeskrachtige badinstelling vluchtten in sport- of zwemkledij naar buiten. De chloorgeur was over de hele binnenstad van de Baskische stad te ruiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)