Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Slechte weer in provincie Alicante leidt tot overstromingen en een dode in Finestrat

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – Het slechte weer met hevige regenval heeft geleid tot een dode man in de gemeente Finestrat, vlakbij Benidorm in de provincie Alicante. De oudere man verdronk toen hij verrast werd door een kolkende watermassa in een baai aan de zee. In de provincie Castellón moesten diverse personen uit hun voertuigen gered worden nadat zij vast kwamen te zitten in het hoge water. Ook in de stad Murcia had men te maken met veel wateroverlast waardoor er tientallen straten afgesloten moesten worden vanwege de hevige regenval.

De enorme regenval van de laatste uren, de hevige wind en ruwe zee met grote golven hebben ervoor gezorgd dat er veel problemen waren in de provincie Alicante, het zuiden van de provincie Valencia en ook in de provincies Castellón en tevens in de deelstaat Murcia. Naast de vele overstromingen, straten en pleinen die blank stonden en huizen die onderliepen met water, overleed ook een oudere man in de gemeente Finestrat, nabij Benidorm, nadat hij door het wassende water werd verrast in een baai aan zee.

Dit voorval deed zich voor rond 11.15 uur zaterdagmorgen waarna de politie en kustwacht op zoek moesten gaan naar de man in zee en later al drijvend levenloos werd teruggevonden. De man probeerde in zijn auto te komen ondanks dat deze al door het water was weggesleurd door de waterstroom. In Dénia viel een vrouw met haar auto in een klein ravijn maar kon ze op tijd gered worden door omstanders.

In de provincies Alicante en het zuiden van Valencia viel op veel plaatsen meer dan 100 liter regenwater per vierkante meter. Ook de de rest van de provincie Valencia, de provincie Castellón, de deelstaat Murcia en delen van Castilla la Mancha hebben te maken gehad met veel regen en hevige windstoten.

Zoals al eerder vermeld heeft ook Andalusië met veel regen, wind en sneeuw te maken in de provincies Almería, Granada en Jaén en daarnaast ook de provincies Málaga, Cádiz en Huelva die enkele weken geleden ook al problemen hadden met overstromingen na de hevigste regenval van de laatste 30 jaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Ook wij wonen in de bergen , tegen Malaga ,
   Maar het is wel erg voor de overstroomde gebieden,
   Hopelijk houd het nu op,alhoewel het water welkom is.

 1. Kreeg gister het filmpje binnen op facebook, het is verschrikkelijk maar ook een beetje ondoordacht.
  En inderdaad het is afschuwelijk

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!