Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Sneeuw aan de kust van de regio Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MURCIA – Net zoals praktisch heel Spanje heeft ook de regio Murcia te maken met het koude weer en de sneeuw. De temperaturen zijn zo erg gedaald dat er zelfs sneeuw te vinden was nabij de kust, iets wat niet elke winter voorkomt natuurlijk. Diverse kustplaatsen in de regio zijn bedekt met een laag sneeuw die weliswaar niet de hele dag zal blijven liggen maar het geeft wel aan hoe koud het ook daar is.

Weliswaar gaat het niet om gigantische hoeveelheden sneeuw, toch is het noemenswaardig want het gebeurt niet elk jaar dat er sneeuw te vinden is zo dicht bij de kust. In plaatsen als Sangonera en las Torres de Cotillas of Abanilla was alles bedekt met een dun laagje sneeuw. Ook kustplaatsen als San Pedro del Pinatar of San Javier zagen deze woensdagmorgen wit van de sneeuw en veel nieuwsgierigen trokken er dan ook op uit om foto’s te maken en kleine sneeuwballetjes te gooien.

In het binnenland van de regio Murcia is het echter een ander verhaal en zal de sneeuw meer merkbaar zijn en zal deze ook blijven liggen aangezien daar de temperaturen erg laag zijn. De regionale overheid is in ieder geval in staat van paraatheid en is er klaar voor met tientallen sneeuwruimers en strooiwagens die overigens al in actie zijn moeten komen. De Spaanse weerdienst AEMET heeft inmiddels een oranje weeralarm afgegeven vanwege de extreme temperaturen, wind en kans op sneeuw – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!