Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Warenhuis El Corte Inglés opent ecologische supermarkten in Spanje

MADRID – Het grootste warenhuis van Spanje El Corte Inglés heeft een nieuwe lijn supermarkten geopend waar alleen biologische of ecologische producten verkocht zullen worden. Met de nieuwe “La Biosfera” supermarkten wil het warenhuis meedoen met de trend van gezond en verantwoord eten. Aan de ene kant doen ze dus de supermarkten Hipercor grotendeels weg maar openen ze kleinschalige, in de centra van steden gelegen verantwoorde supermarkten in Spanje.

In een tijd waarin steeds meer Spanjaarden ecologisch, biologisch en verantwoord willen eten en leven, komt El Corte Inglés met hun “La Biosfera” supermarkten. De eerste van deze winkels is begin maart geopend in Valencia waarna winkels in Málaga en Marbella en andere steden zullen volgen. Het gaat om losstaande supermarkten die dus niet in de warenhuizen van El Corte Inglés zijn gevestigd maar een eigen lokaal hebben, in de meeste gevallen. Daarnaast komen veel nieuwe supermarkten te liggen in grote winkelcentra waar veel potentiële klanten te vinden zijn.

In Valencia ligt de “La Biosfera” aan de Avenida Francia waar ze in een winkel van 150 vierkante meter alleen biologische, ecologische en milieuvriendelijke producten verkopen. Ook is er vers fruit en groente te vinden die biologisch geteeld zijn. In de nieuwe supermarkten zijn meer dan 1.500 biologische producten te koop van verschillende Spaanse en buitenlandse merken. Daarnaast heeft de El Corte Inglés ook een nieuw eigen merk gelanceerd “El Corte Inglés Bio”. Ook het personeel is speciaal opgeleid voor het verkopen van biologische of ecologische producten.

Lees ook: MeerSpanje over ecologisch, biologisch of organisch Spanje

El Corte Inglés wil nog voor komende herfst 19 nieuwe biologische supermarkten openen in o.a. A Coruña, Bilbao, Campo de las Naciones en Castellana (beiden in Madrid), Diagonal (Barcelona), Goya (Madrid), Las Palmas, Málaga, Marbella, Murcia, Palma de Mallorca, Plaza de Cataluña (Barcelona), Preciados, Pozuelo, Sanchinarro, Serrano (alle vier in Madrid), Vigo en Vitoria.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik vind het een goede ontwikkeling om Biologische winkels te openen in Spanje en de Canarische eilanden.
    Er zit zeker weten minder chemische/giftige stoffen op Biologische groenten en fruit !!
    Dat je iets meer betaald zie ik als een investering in je eigen gezondheid….je krijgt immers minder giftige stoffen binnen !

  2. Tot over drie jaar kweekte ik mijn groenten zelf, nu kan ik het niet meer wegens klein bloemenhofje ipv van een grote moestuin. Maar ik hecht géén geloof aan die biogekte van tegenwoordig, van bio-wijn tot bio-brood.Mag er nu geen slakje meer zitten op een kropje salade? Ik betaal niet driemaal zoveel voor een produkt dat nu zelfs door milieuactivisten in ons land hier reeds in twijfel getrokken wordt:bio zou niét beter of slechter zijn en niét beter smaken! Waar ik het volledig mee eens ben.

    1. Alleen flink duurder. Daar wordt ook gespoten maar met zo gezegde bio sproeimiddelen.Als ge aan zo een bio kweker dan vraagt wat bio sproeimiddelen zijn weet hij meestal geen antwoord

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!